Honda Civic V

08 Mar 2011, 20:32

Witam serdecznie wszystkich.

Niedawno co zdałem prawo jazdy na dniach będę już je odbierał i zaczęło się szukanie pojazdu... Wpadła mi już w oko od dłuższego czasu ta Honda czytałem o niej dużo ludzie ją chwalą mało awaryjna itp... i na tym mi bardzo zależy by jak najmniej sprawiała problemów.
Tylko że te wszystkie opinie tyczą się hatchback-ów... a mi w oko wpadł bardziej sedan...
I ot moje pytanie czy tylko hatchback jest chwalony czy tyczy się i również sedana?

Mam nawet upatrzony już model... jestem z okolic Gdańska więc nie miał bym daleko na oględziny...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I czy w owej cenie byłby to przyzwoity egzemplarz... mam trochę więcej pieniędzy na wydanie na samochód ale nie chciałbym jechać po niego na drugi kraniec polski...

Jeżeli uważacie że już roczniki 94 się sypią to jaki samochód byście mi polecili jak najmniej awaryjny (sedan) ?

Cena do 8 max 10 tyś.

Nie zależy mi na el. szybach itp. bajerach.

po prostu potrzebuje jak najmniej awaryjne auto które mimo lat wyciągną jeszcze sporo...
a jak już by padło to ceny części nie były by z kosmosu .

Mam również na oku Vectrę B... ale słyszałem że korozje szybko łapie i ciężko raczej o dobry model w cenie do 10tyś...
Kooba
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

08 Mar 2011, 20:47

Ten Civic już troche czasu wisi na otomoto.Może coś takiego Cie zainteresuje [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wrzucić jakieś fajne koło,ciemne szybki,gleba i git majonez :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2011, 20:56

Civic też rdzewieje, w dodatku spójrz na to:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a to tylko 55km/h a bezpieczeństwo to bardzo ważny aspekt, szczególnie, że jak sam napisałeś jesteś świeżo upieczonym kierowcą.
Najlepiej jak najmłodszy może jakaś Thalia jeśli to ma być sedan.
Ma duży bagażnik, masz duży wybór pewnych krajowych egzemplarzy a sam samochód zbiera dobre opinie.
Ten samochód przy Twoich wymaganiach najlepiej rokuje na tanią i bezawaryjną eksploatację w przyszłości.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne