Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tomek135790 napisał(a):Wstępnie oglądałem ten samochód i wszystko wygląda na sprawne i zadbane.
error106 napisał(a):Opinia osoby zajmującej się w Warszawie sprzedażą i promocją Hondy:
"Nowa Civic może i jest ładna ale często awaryjna a części strasznie drogie. Sam nigdy nie kupiłbym Hondy bo części drogie mają i nie są mało awaryjne.
error106 napisał(a):Mówię tylko to co mówił mi znajomy, sam mimo że ma duże zniżki nie jeździ Hondą.
Moje zdanie na jej temat to że są paskudne, poza Accord i S2000 nie mieli ładnego modelu, osiągi też pozostawię bez komentarza.
Typowe wozidupy, dla kogoś kto chce tylko w miarę wygodnie z pkt A do pkt B się dostać.
tomek135790 napisał(a):Nie jest powiedziane, że muszę kupić tą hondę. Akurat trafiłem na taką ofertę i stąd moje pytanie o Wasze opinie. Wcześniej myślałem nad Golfem V, Mazdą 3, Seatem Leonem II, Audi A3 albo Fordem Focusem Mk2. Może któreś z tych byłoby dużo lepszym wyborem niż Honda Civic? Które byłoby najlepsze i z jakim silnikiem?
JerzyB333 napisał(a):tomek135790 napisał(a):Nie jest powiedziane, że muszę kupić tą hondę. Akurat trafiłem na taką ofertę i stąd moje pytanie o Wasze opinie. Wcześniej myślałem nad Golfem V, Mazdą 3, Seatem Leonem II, Audi A3 albo Fordem Focusem Mk2. Może któreś z tych byłoby dużo lepszym wyborem niż Honda Civic? Które byłoby najlepsze i z jakim silnikiem?
auta na zblizonym poziomie, godne polecenia
A3/Leon/Golf: niesmiertelne 1,9 TDI lub 1,6 102 km pod gaz. lepsze(i bardziej ryzykowne) sa 2,0 TDi(ryzyko awarii jesli PD)i 1,4/1,8TSI(mala szansa kupienia czegos nadajacego sie do jazdy, zbyt krotko na rynku)
Mazda 3, Focus(blizniacze konstrukcje) w mazdzie 2,0 benzyna a w foczke 2,0 diesel lub 2,0 benz pod gaz
error106 napisał(a):Dlatego rzeczowo mówię że części nie są drogie i mi Civic nie pasuje w prowadzeniu, niby źle nie jest ale jednak za miękki zawias ma (seria).
OFF, Golf jest autem typowo na Zimę czy dojazd gdzieś dalej bo ma klimę I w zupełności do tego wystarczy i na nic innego bym go nie zamienił. Do jazdy szybszej mam inne auto, i ani golf ani civic pod żadnym względem nie są wyścigówkami, a 140 a 120 to różnica mała.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA