Honda Civic VI - samochód nie odpala

15 Mar 2015, 21:15

Cześć,

jestem kierowcą o małej wiedzy technicznej, samochodowej itd. Cały weekend byłem w trasie i dziś w drodze powrotnej zapaliła mi się kontrolka systemu wtrysku, a po chwili zaczął nie działać prędkościomierz, a jeszcze później zaczął wariować, skakać. Sprawdziłem olej, bo wiedziałem, że mam coś koło minimum i było troszeczkę poniżej i dolałem i nic to nie dało. Teraz samochód nie chce odpalić. Wyciągam kluczyk ze stacyjki to jeszcze się podświetla radio, a nie powinno. Obstawiam, że coś z elektryką? Co zrobić? Sprawdzić bezpieczniki? Dodam, że przy próbie odpalenia samochodu kontrolka wtrysku już się nie pali, a samochód kręci, ale nie chce zapalić.
faderson
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 12 2013
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

16 Mar 2015, 10:28

Zacznij od sprawdzenia bezpieczników, bo to możesz zrobić sam. A jak te okażą się sprawne, to chyba pozostanie ci mechanik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...