Honda Civic VI

14 Sie 2016, 10:28

Siema, chciałbym kupić hondę civic VI najlepiej hatchback/sedan. Silnik też najlepiej v-tec od 1.5 wzwyż. Czy miał ktoś kiedyś z was styczność z tymi samochodami ? Jeśli tak to proszę o informacje m.in. cena części, spalanie, ubezpieczenie (jestem świeżym kierowcą więc na zniżki pewnie nie mam co liczyć). Chciałbym również poznać wasze opinie na ten temat. :D
Szybki329
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 2015
Auto: Bmw 316i Compact
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

31 Sie 2016, 09:57

Szybki329 napisał(a):Jeśli tak to proszę o informacje m.in. cena części, spalanie, ubezpieczenie (jestem świeżym kierowcą więc na zniżki pewnie nie mam co liczyć).
Hondy maja raczej oszczędne silniki, a z systemem VTEC mozna jeździć oszczędnie (do 3,5tyś. obr) i dynamicznie (powyżej 3,8tyś. obr jak załącza się VTEC) jak chcesz trochę przycisnąć.
Co do części nie odstają znacznie od poziomu cen do innych aut z tego segmentu.
Jak kupisz dobry egzemplarz o którego ktoś dbał (regularne wymiany oleju) to będziesz zadowolony.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut.
    Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.