Honda Civic VII - naprawa przedni zderzak

15 Lip 2018, 21:50

Witam,
na ile wycenilibyście koszt naprawy przedniego zderzaka i błotnika po spotkaniu ze słupkiem :x ? Honda Civic VII -  naprawa przedni zderzak Honda Civic VII -  naprawa przedni zderzak
pkumak
Obserwowany

Zdjęcia: 2

16 Lip 2018, 09:03

Możesz spróbować wyprostować tylko zderzak. Powinno się udać to na dole wyprostować bezinwazyjnie przy pomocy np. opalarki ale uwaga na wysoką temperaturę żeby nie przedobrzyć.

Górne uszkodzenie masz też na błotniku i tu przy samym rancie jest starty lakier do podkładu? Czy tylko światło tak się odbija, a może to jakaś pozostałość żółtej farby po słupku?
Tu również możesz wyprostować zderzak podobnie jak opisałem wyżej ale tu już farba jest popękana i chcąc pomalować to oraz błotnik to myślę że musisz liczyć się z kosztami min 400zł ale w tej kwestii najlepiej będzie wiedział chyba @Kao :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lip 2018, 13:29

Ja polecam zderzak zmienić bo jest mocno zniekształcony tu koło błonika i sporo roboty żeby to do porządku podpowadzić.
Lakierowanie błonika i zderzaka ok 700 zł demontaż montaż zderzaka 100 zł

Jakby naprawiać ten zderzak to trzeba jeszcze ok 100 doliczyć za prostowanie ale nie można wymagać cudów
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lip 2018, 21:52

Ewentualnie tego nie jestem pewny, ale można spróbować starym sposobem i pompować dętkę jakąś i ewentualnie go wypchnie. A jak nie to dawać do lakiernika by grzał go i formował. :)
gber44

16 Lip 2018, 23:23

tylko skąd dętkę wziąć w tych czasach heh :naughty:
ceny Nowego zderzak w zamienniku zaczynają się od ok 150 zł więc jaki sens siedziec przy nim i drutować. Można tez w kolorze szukać ale podejrzewam ze wyjdzie tyle samo co kupić zamiennik i polakierować
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Lip 2018, 14:34

Błotnik też jest lekko wgnieciony.
Naprawę wycenili na 1800 zł ... (nowy zderzak plus lakierowanie) ,
wydaje mi się że to lekkie zdzierstwo.
Więc chyba muszę pomyśleć nad jakąś dętką :D
Zwłaszcza, że auto ma 17lat, więc koszt naprawy to pewnie 1/3 jego wartości.
pkumak
Obserwowany

Zdjęcia: 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
    Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...

23 Lip 2018, 18:08

1800 :shock: chyba tu kogoś poje..... zamów sam taki zderzak na allegro albo w sklepie motoryzacyjnym i zawieź do lakiernika, za 300/400 zł Ci polakieruje. Za 100-150 Ci go spasuje w miarę a błotnik sobie daruj jak chcesz ciąć koszta
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Lip 2018, 21:34

Miałem bardzo podobne uszkodzenie na swoim Civic VII. Za naprawę z lakierowaniem i wyciągnięciem zapłaciłem 400 zł.
COrel13
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Civic VII