Honda Civic VIII, 1.8, 140 KM, COMFORT

15 Mar 2011, 18:55

JerzyB333 napisał(a):Łatwiej i za wiecej sprzedadzą potem jakiegoś japonca;) focus-ów jest multum, i o ile za 25 trudno o coś sensowniejszego o tyle za 35 szukalbym
Mazda 3
Civic UFO
BMW 118(116 ma słabsza opinie ale taki budżet wystarczy na coś godnego uwagi)
Leon 1.9 tdi

No może i racja, ale za tą kasę to chyba nie kupię żadnego z tych co napisałeś z rocznika 2008 tylko pewnie dużo starsze, więc tutaj chyba plus dla focusa. Nie wiem czy dobrze myślę.
tomek135790
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

15 Mar 2011, 20:49

no jasne. mlodszy rocznik moze (ale nie musi )oznaczac mniej kloptow. ja po prostu za 35 tys rozejrzalbym sie za czyms nietuzinkowym, a focus 2 do takich nie nalezy. oczywiscie M3, 1er czy Civic tez nie, ale widuje sie znacznie rzadziej :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Mar 2011, 22:24

JerzyB333 napisał(a):no jasne. mlodszy rocznik moze (ale nie musi )oznaczac mniej kloptow. ja po prostu za 35 tys rozejrzalbym sie za czyms nietuzinkowym, a focus 2 do takich nie nalezy. oczywiscie M3, 1er czy Civic tez nie, ale widuje sie znacznie rzadziej :wink:

Sugerujesz, że Focus to auto awaryjne i raczej nie godne polecenia?
tomek135790
Nowicjusz

15 Mar 2011, 23:22

tomek135790 napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):no jasne. mlodszy rocznik moze (ale nie musi )oznaczac mniej kloptow. ja po prostu za 35 tys rozejrzalbym sie za czyms nietuzinkowym, a focus 2 do takich nie nalezy. oczywiscie M3, 1er czy Civic tez nie, ale widuje sie znacznie rzadziej :wink:

nie, jest po prostu czesciej spotykane. a niektorzy chca sie choc troszke wyrozniac :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Mar 2011, 14:00

JerzyB333 napisał(a):
tomek135790 napisał(a):

nie, jest po prostu czesciej spotykane. a niektorzy chca sie choc troszke wyrozniac :smile:

No tak, pod tym względem jak najbardziej się zgadzam z Tobą. Ja szukam auta takiego, którym będę mógł trochę pojeździć i takiego, które będzie niezawodne, więc nie zależy mi za bardzo na tym żeby się wyróżnić, tylko żeby kupić dobre auto.
tomek135790
Nowicjusz

17 Mar 2011, 07:31

Ta Honda to bardzo fajne auto. Mało awaryjne i jak było napisane kilka postów wyżej że ktoś ma zniżki na Hondę i nie jeździ Hondą nie znaczyże to złe auto tylko to że może ktos tej marki nie lubi. Znam faceta co ma duże zniżki na Mercedesa i Citroena i wielu się dziwi że może kupić dużo dużo taniej a lubi Toyoty i jeździ Toyotą.
Ja ze wszystkich tu wymienionych polecam własnie Civica. Focus dobre auto, mało awaryjne ale ja jestem za Civiciem.
Ceny części na podobnym poziomie co konkurencja.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...

17 Mar 2011, 23:22

Muszę się zastanowić. Trochę obawiam się tego silnika w Hondzie, bo 1,8 140 KM to "trochę" raczej spali, a poza tym opłaty większe. Mnie wystarczyłoby jakieś "spokojniejsze" auto, (z mniejszym silnikiem ok 100KM, albo jakiś diesel) bo nie nastawiam się na jakieś "szaleństwo" po drogach, ale znowu nie 1.2 75 KM, żeby się zbierało 3 dni :D Jak ktoś ma jeszcze coś ciekawego do powiedzenia to bardzo proszę.
tomek135790
Nowicjusz

18 Mar 2011, 13:12

tomek135790 napisał(a):A co sądzicie o Fordzie Focus Mk2? Tak przeglądałem oferty i w takich pieniądzach można dostać forda z 2008r. i praktycznie full opcja. W Hondzie Civic niby wszystko ładnie, ale jakoś nie do końca jestem do niej przekonany, no i widoczność przez tylną szybę pozostawia wiele do życzenia.

I Focus i Civic - oba zgniją za kilka lat :)

Frajda pewnie większa z Civic

Grubszy portfel pewnie przy Focusie
kevinek

26 Mar 2011, 21:46

Wczoraj znalazłem w komisie Toyotę Auris z 2007 r w wersji Terra, za 39 tys (do negocjacji wiec pewnie trochę mniej). Przebieg 49000 km; silnik 1598cm3 124KM, benzyna, polski salon. Powiem szczerze, że zainteresował mnie ten samochód. Co o nim sądzicie? Jakie są wasze opinie na temat Aurisa?

[ Dodano: 7 Kwiecień 2011, 23:21 ]
Dzięki za wszystkie opinie i pomoc. Kupiłem w końcu Forda Focusa Mk2 i jak narazie jestem zadowolony. Temat do zamknięcia.
tomek135790
Nowicjusz