REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Auto sporo jeździ po mieście na odcinkach po 15km, czasem jakaś trasa raz na dwa tygodnie 200+200.PhantomASA1 napisał(a):pytanie tylko,jaki jest tryb jazdy tego auta,oraz co ile wymienia olej,oraz czy wraz z przebiegiem oleju popija go wiecej?
No właśnie patrzę i widzę że nie ma go i chyba będzie problem z jego kupnem Gulf Formula G 0W40. Hm, to jaki polecasz z dostępnych na naszym rynku?PhantomASA1 napisał(a):Gulf te normę przewyższa,kolega może śmiało wlać ten olej,ale widzę,że na rynek polski nie jest w ofercie
On jeździ raczej spokojnie nawet nie wiem czy załącza mu się VTEC. Mówiłem mu żeby od czasu do czasu go trochę przeciągał tak ponad 4 tyś. obr.PhantomASA1 napisał(a):Masz odpowiedż w swojej informacji,ze po mieście zużywa oleju więcej a na trasie mniej,dlaczego tak jest?!
A gdzie można go sprawdzić bo na ich stronie znalazłem jakąś katrę tego oleju ale mało tam informacji jeżeli chodzi o jego właściwości. Mówię o Mannol Legend+Ester 0W-40 API SN/CH-4 7901.PhantomASA1 napisał(a):Mannol podaje skład chemiczny produktów
Widzę że ten pochodzi ze Stanów. Niecały litr poniżej 50zł. Propozycja ciekawa aczkolwiek będzie najdroższa. Jednak tą decyzję pozostawię już właścicielowi tego autkaPhantomASA1 napisał(a):przewyższa je AMSOIL Sygnature series
Znalazłem przed chwilą specyfikację i faktycznie patrząc na parametry ma naprawdę wyśrubowane. Nie słyszałem wcześniej o tych olejach ale widzę że warto się nimi zainteresować jak ktoś może trochę więcej wydać.PhantomASA1 napisał(a):Produkty AMSOIL to już najwyższa półka,warte swojej ceny.