Honda Civic VIII Jaki silnik Diesla czy Benzyna+ LPG ?

02 Wrz 2014, 19:13

Cześć wszystkim.
Potrzebuje wiedzy na temat silników Diesla lub benzynowych które dobrze współpracują z gazem w samochodzie Civic ósmej generacji.
Który wariant polecacie ? wolałbym po prostu oszczędnego/solidnego diesla ale benzyna + LPG która będzie działać dobrze też wchodzi w rachubę.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
adek0909
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Wrz 2014, 19:29

Wszystkie silniki sa OK (1.4 za słaby) ja bym wybrał diesla 2.2 z tych wszystkich jakie są w ofercie jeżeli bym sporo jeździł. Jezeli sporo miasta to lepiej 1.8 benzynowy (+lpg) tzn diesle nie lubią krótkich odcinków, gaszenia/odpalania są stworzone w trasy.
Ogólnie 2.2 lata całkiem sprawnie w tej budzie i można go z powodzeniem podkręcić chipem.
Najciekawsza opcja. Bolączki kolektor, a tak to nie ma większych problemów.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Wrz 2014, 21:17

Te same silniki 2.2 są stosowane w civic co i w accord? bo z tego co mi wiadomo są one świetne i mało palą.
adek0909
Nowicjusz

02 Wrz 2014, 22:15

adek0909 napisał(a):Te same silniki 2.2 są stosowane w civic co i w accord? bo z tego co mi wiadomo są one świetne i mało palą.

To są chyba te same silniki i faktycznie są mało awaryjne i palą przyzwoicie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Wrz 2014, 08:01

Te same. Honda używa teraz tylko swoich silników i prócz 2.2 od niedawna zrobili tez diesla 1.6 pewnie specjalnie na rynek europejski.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Wrz 2014, 10:37

Autko prawie idealne tylko szkoda że silnik 2.2 ponieważ auto bede kupował w Niemczech a tutaj od razu wieksze opłaty dojda przy sprowadzaniu ;/
Tak na szybkiego podacie jakieś polecane diesle w cenie 5-9 tyś euro?
adek0909
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak korzystać z klimatyzacji, by działała skutecznie?
    Latem jednym z najbardziej cenionych elementów wyposażenia samochodu jest klimatyzacja. Ale jak każdy układ w aucie wymaga odpowiedniej obsługi. Wyjaśniamy, jak korzystać z klimatyzacji, by działała skutecznie i przez ...
    Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...