Honda Civic VIII Jaki silnik Diesla czy Benzyna+ LPG ?

02 Wrz 2014, 20:13

Cześć wszystkim.
Potrzebuje wiedzy na temat silników Diesla lub benzynowych które dobrze współpracują z gazem w samochodzie Civic ósmej generacji.
Który wariant polecacie ? wolałbym po prostu oszczędnego/solidnego diesla ale benzyna + LPG która będzie działać dobrze też wchodzi w rachubę.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
adek0909
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Wrz 2014, 20:29

Wszystkie silniki sa OK (1.4 za słaby) ja bym wybrał diesla 2.2 z tych wszystkich jakie są w ofercie jeżeli bym sporo jeździł. Jezeli sporo miasta to lepiej 1.8 benzynowy (+lpg) tzn diesle nie lubią krótkich odcinków, gaszenia/odpalania są stworzone w trasy.
Ogólnie 2.2 lata całkiem sprawnie w tej budzie i można go z powodzeniem podkręcić chipem.
Najciekawsza opcja. Bolączki kolektor, a tak to nie ma większych problemów.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Wrz 2014, 22:17

Te same silniki 2.2 są stosowane w civic co i w accord? bo z tego co mi wiadomo są one świetne i mało palą.
adek0909
Nowicjusz

02 Wrz 2014, 23:15

adek0909 napisał(a):Te same silniki 2.2 są stosowane w civic co i w accord? bo z tego co mi wiadomo są one świetne i mało palą.

To są chyba te same silniki i faktycznie są mało awaryjne i palą przyzwoicie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Wrz 2014, 09:01

Te same. Honda używa teraz tylko swoich silników i prócz 2.2 od niedawna zrobili tez diesla 1.6 pewnie specjalnie na rynek europejski.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Wrz 2014, 11:37

Autko prawie idealne tylko szkoda że silnik 2.2 ponieważ auto bede kupował w Niemczech a tutaj od razu wieksze opłaty dojda przy sprowadzaniu ;/
Tak na szybkiego podacie jakieś polecane diesle w cenie 5-9 tyś euro?
adek0909
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Deska windsurfingowa na dachu
    Jak przewieźć deskę windsurfingową lub kajak? Sprzęt pływający jest szczególnie trudny do przewożenia. Najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest umieszczenie go na dachu i odpowiednie przymocowanie do belek mocujących. ...
    Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...