Proszę o ocenę tej civic

01 Wrz 2014, 17:38

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

potrzebuję auta na dojazd do szkoły i czasem jakieś sprawy pozałatwiać,
rozmawiałem z babką która oferuję to auto, jak widać na zdjęciach prawy tył, oraz lekko szyberdach, oraz przedni zderzak, babka jest w stanie jeszcze zejść z ceny, w aucie jest subwoofer więc jego wartość wzrasta trochę (minimalizując stratę wartości za korozję, tak mi się wydaję) ile by kosztowała konserwacja tych elementów, nie chce mieć auta doskonałego wizualnie, ale chce auta do jazdy, i żeby nie rozpadło się po chwili dlatego tylko konserwacja, co sądzicie o tym modelu? (cena ponieważ babka jest zdesperowana, bo w sobotę jedzie do gazowników, znaczy ten... do niemców i nie ma komu dać a nie chce żeby stało więc próbuje go sprzedać jak najszybciej (tak przynajmniej tłumaczy) to jeszcze raz co o nim sądzicie :)
TheZiooomek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 08 2014
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Hyundai Elantra
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

01 Wrz 2014, 20:20

Ja bym odpuścił,po zdjęciach nie wygląda najlepiej. Kupisz za 2000zł i drugie tyle dołożysz a za tyle kupisz inne całkiem sprawne auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Wrz 2014, 20:33

głównie autko ma mi służyć przez najbliższe 12 miesięcy, bo w przyszłe wakacje znowu wypierniczam do pracy, żeby zarobić na nowe, więc pójdzie na wymianę za dopłatą... chyba że będzie się bardzo dobrze sprawował to dołożę i go podreperuję :roll:
TheZiooomek
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 20:47

To jedz obejrzyj jak masz blisko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2014, 21:00

nie bardzo mam czas(szkoła) jak się z nią umówię to raczej na sobotę rano i raczej na kupno jeżeli się zdecyduję, oczywiście pojadę tam z mechanikiem, jeżeli nie znajdziecie czegoś równie dynamicznego, i "ekonomicznego" i tutaj po prośbie znajdziecie coś do 3300?

ps. mieszkam w Mikołowie, śląskie
TheZiooomek
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 21:29

Ładne Suzuki z długimi opłatami
[link do oferty na Olx wygasł]
i taka Corsa.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Brudne szyby w samochodzie to kwestia bezpieczeństwa
    Badania wykazały, że brudna przednia szyba dwukrotnie zwiększa ryzyko kolizji. Kolejnym efektem zaniedbania czystości auta jest większe i szybciej postępujące zmęczenie kierującego pojazdem w porównaniu do sytuacji, ...

01 Wrz 2014, 22:12

sam mam civica v i powiem ze z blacha tutaj nie ma zartow. Ja juz wsadzilem okolo 500zl na poprawki mimo ze auto bylo juz zabezpieczane i byly wspawane nadkola. Kupno auta za te kase to juz loteria ale jesli chodzi o civica to wolalbym kupic takiego po zrobionej blacharce ;)
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1995

01 Wrz 2014, 22:16

Jaca17 napisał(a):jesli chodzi o civica to wolalbym kupic takiego po zrobionej blacharce

blacharka ile może kosztować, auto mogę mieć już za 2000 bo rozmawiałem z babką powiedziała że oddaje go za "półdarmo" a jeżeli nikt jej nie kupi to opchnie ją na złom, więc spróbuję zejść nawet poniżej 2000 zobaczymy, więc blacharkę do 3500 się wyrobie, mam taką nadzieję... :)
TheZiooomek
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 22:28

owszem mozesz negocjowac, ja za swoja dalem 6000zl gdzie mialem juz gwint, 2 komplety opon plus dodatkowe felgi no i autko ogolnie bylo przemalowane i mialo blacharke zrobiona lecz zima i ta zasrana wilgoc zawsze sie gdzies dostanie.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Wrz 2014, 22:41

A ile jest warta waszym zdaniem ta Honda? Ile kosztować będzie sama blacha bez lakierowania? A ile z lakierowaniem?
TheZiooomek
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 22:43

zadzwon do warsztatu i zapytaj bo to zalezy. Moze sie okazac na miejscu ze jest wiecej do zrobienia bo np kiedys ktos juz cos robil i zamiast to zrobic to przykryl szpachla.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Wrz 2014, 22:46

Ale tak +/- na co się przygotować raczej na coś w stylu do 1500 czy na coś w stylu 6000 ale dopłacać bo więcej szpachli poszło
TheZiooomek
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 22:48

sluchaj jak chcesz robic szpachle, zywice czy tam wlokno szklane to ci wyjdzie u jakiegos taniego blacharza 250zl za strone oczywiscie plus/minus lecz jesli chodzi o specjalistyczny warsztat gdzie maja ci wspawac zabezpiczyc i pomalowac to moze nawet byc 1000zl za strone.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Wrz 2014, 05:06

Pamiętaj że za darmo nikt nie odda dobrego auta.
Barol
Awatar użytkownika

02 Wrz 2014, 16:02

ok to teraz już ostatecznie, dzisiaj byłem się pytać o ofertę ubezpieczenia i żadnej różnicy nie ma, tam chyba 12 zł, ale te 5 browarów jakoś przeżyję, więc ostatecznie co wybrać

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] z subwooferem i bajerami, za ok. 2000 (na blacharkę jestem przygotowany w razie czego więc to tam spoko, czy

[link do oferty na Olx wygasł] z spoilerem w komplecie, i jakimiś takimi bajerami, po te auta mam mniej więcej podobnie blisko, więc nie mam problemu, tylko właśnie chodzi głównie o dojazdy do szkoły, więc też o niskie spalanie ;x a w tym wypadku wygrywa civic, co myślicie który wybrać dla ucznia który ma zaskurniaki na paliwo (ograniczone zaskurniaki), ale nie ma pracy (przynajmniej narazie)
TheZiooomek
Nowicjusz