Honda Civic vs Opel Corsa B vs Nissan Sunny czy może Audi 80

08 Sie 2010, 16:59

Witam Szanownych Forumowiczów:)

jeśli coś podobnego było to wybaczcie, ale szukam konkretnie porady dotyczącej tych wozidełek. W październiku zaczynam studia i szukam niedrogiego środka transportu, głównie do poruszania się po Wrocławiu, raz na 1-2 tygodnie w celu przewiezienia 4 facetów i małego bagażu do domu (90km w jedną stronę, 60km autostradą). Warunek- auto musi mieć LPG. Do wydania max 2800zł bo jeszcze na OC i rejestrację trochę pójdzie.

znalazłem takie oto propozycje:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Honda Civic

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Opel Corsa

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Nissan Sunny

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Audi 80

które z nich byłoby najlepsze? okiem speców...;)a może coś zupełnie innego? no i tanie w utrzymaniu.

Pozdrawiam:)
Kiełbik
Nowicjusz

Miejscowość: Nysa

08 Sie 2010, 17:40

najlepsze będzie te, które będzie w najlepszym stanie. Marka tutaj nie ma szczególnego znaczenia. Civica V bym na wstępie odpuścił, bo w tej cenie nie wróży nic dobrego.
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

08 Sie 2010, 20:33

Dokładnie,Civica V w tej cenie odpuść no i z tego co wiem to 1.4 tam nie było.A z całej reszty najtańsze w utrzymaniu to wychodzi Corsa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sie 2010, 12:13

dzięki za poradę:) nawet żeby utargać do radomia pociągiem i na paliwo z powrotem wyjdzie mnie taniej, a części do Corsiny są widzę tanie jak barszcz;) zastanawia mnie brak wycieraczki z tyłu (?), ale po prawdzie to używam jej od bardzo wielkiego dzwonu:D

mam nadzieję, że nikt jej nie zwinie no i że jakoś dojadę nią 350km do domu;p
Kiełbik
Nowicjusz

Miejscowość: Nysa

09 Sie 2010, 13:04

Polecam corse. mysle ze za ta kwote kupisz juz w miare fajne autko. moje poprzednie autko to byla wlasnie taka corsa, tez 3-drzwiowa, niebieska ;-) tylko ze 1.5 TD. Super male spalanie miala. na trasie ponizej 5l. Jesli moge cos doradzic to szukaj autka 5-drzwiowego, o niebo wygodniejsze (choc 3-drzwiowe o niebo ladniejsze ;-)) i ze wspomaganiem kierownicy. do braku wspomagania mozna sie przyzwyczaic ale jednak co wspomaganie to wspomaganie. a co do wycieraczki to dziwne bo ja w swoim aucie ja mialam i wbrew pozorom bardzo sie przydaje...
psiapsiulek84
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

09 Sie 2010, 16:39

To ja bym wolał szukać gdzieś bliżej,bo pojedziesz to 350km i sie może okazać że na próżno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...

10 Sty 2014, 22:47

bierz nissana mam corse i pod względem mechaniki jest OK ale blach się sypie progów nie ma podłogi zresztą też nie silniki słabe 1.2 45km wystarcza do rozpędzenia 5 załogowej grupy w corsie do 100km/h w jakąś godzine porażka . A w nissanie jak dobrze kupisz to silnik bezawaryjny bo na łańcuchu mechanika pancerna w gaz to i można śmigac długimi latami bez napraw :D POZDRAWIAM :D
rozek51
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 07 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: SUZUKI SWIFT
Silnik: 1.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

10 Sty 2014, 22:49

Brawo za odkop...