Honda Civic X 1.5 VTEC Turbo 182KM czy Hyundai i30 III 1.4 T-GDI 140KM

22 Mar 2022, 09:16

Honda będzie około 2 lat starsza, bedzie miala troche wiekszy przebieg. Hyundaia znalazlem w bardzo fajnym wyposażeniem, w nadwoziu fastback z 2019 r ze znikomym przebiegiem.
które z aut będzie mniej awaryjne, będzie się lepiej prowadziło, będzie droższe w odsprzedaży za jakieś 3 lata, bedzie tańsze w utrzymaniu?
ogólnie biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw, co byście wybrali?
kisiu333
Początkujący

22 Mar 2022, 09:42

Te auta nie są porównywalne, to przede wszystkim.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Mar 2022, 09:53

Honde ale dolicz dobre ubezpieczenie AC.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

22 Mar 2022, 12:31

Dwa całkowicie różne auta :) i tak naprawdę ciężko je porównać.
kisiu333 napisał(a):które z aut będzie mniej awaryjne
Tu oba pewnie wyjdą na podobnym poziomie bo Hyundai będzie prawie nowy.
kisiu333 napisał(a):będzie się lepiej prowadziło
W tym przypadku wygrywa Honda.
kisiu333 napisał(a):będzie droższe w odsprzedaży za jakieś 3 lata
Na pewno lepiej cenę trzyma Honda.
kisiu333 napisał(a):bedzie tańsze w utrzymaniu?
Kwestia dyskusyjna ale w przypadku napraw droższa będzie Honda.

kisiu333 napisał(a):ogólnie biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw, co byście wybrali?
Jak bym miał w większości jeździć po mieście to pewnie Hyundai by tu wygrał, Honda ma dosyć twardo zestrojone zawieszenie i mi jakoś lepiej pasuje na trasy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Mar 2022, 13:09

Rokiko napisał(a):Jak bym miał w większości jeździć po mieście to pewnie Hyundai by tu wygrał, Honda ma dosyć twardo zestrojone zawieszenie i mi jakoś lepiej pasuje na trasy.

Ciekawe podejście, bo ja bym wolał komfortowe auto w długą trasę. Te 10 km po dziurach jestem w stanie znieść, ale 200 km na drewnianym krześle by mnie zmęczyło.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Mar 2022, 14:36

galakty napisał(a):Ciekawe podejście, bo ja bym wolał komfortowe auto w długą trasę.
Jeździłem kilkoma Civicami po mieście i mi totalnie nie podchodzą jeżeli chodzi o zawieszenie. Natomiast w trasie bardzo dobrze mi się jechało pomimo twardego zawieszenia.

Czasem te 10km przez miasto może być gorzej męczące przy takim zawieszeniu niż cała długa trasa :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...
    Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...