REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
chyba że tu coś namieszałeś i zrobiło się jakieś przebicie na kablach lub zwarcie.Borasek5 napisał(a):w zasadzie tylko poprawiłem nieco kabelki, co koniec końców nie przywróciło jej sprawności, a zadowoliłem się poprawieniem mocowania radia
Jak by było zwarcie w instalacji radia nie działało by ono w ogóle lub byś miał jakieś problemy widoczne i słyszalne.Borasek5 napisał(a):Radio działa, nie wiem czy byłoby tak, gdybym gdzieś zrobił zwarcie.
Jak był stały błąd to na pewno by wrócił po ponownym włożeniu bezpiecznika. O ile czas na jaki wyjąłeś go by był wystarczający na jego skasowanieBorasek5 napisał(a):Chyba trzeba zajrzeć do kodu błędu ECU, co prawda odłączyłem bezpiecznik od niego, ale dosłownie na 5 sekund, może błędy się nie skasowały (głupi ja...)
I jak jest już ok od tamtej pory?Borasek5 napisał(a):A po 10 minutach próba i zapaliła jak gdyby nigdy nic...
No i super więc wyszło na to że musiało być jakieś zwarcie które wyeliminowałeś poprawiając wszystkie łączeniaBorasek5 napisał(a):zabrałem się za poprawianie kabli, totalne poprawianie lutowanych bądź luźno skręconych połączeń … i od tamtego czasu odpukać wszystko działa jak należy