HONDA CRX DEL SOL VTEC

28 Cze 2014, 00:31

Witam. Przymierzam sie do zakupu auta. Po dluzszych przemysleniach doszedlem do wniosku, ze auto ktorym chcialbym jezdzic to wlasnie honda. Kieruje sie w tym

- niezawodnoscia tej marki
- ladnym, nieszablonowym wygladem aut
- i generalnie jakos czuje ze ta marka pasuje do mnie/mojej osobowosci

Modele, które mnie przede wszystkim satysfacjonuja to crx del sol oraz 6gen coupe civic.

[link do oferty na Olx wygasł]

Moglby sie wypowiedziec ktos na temat tego modelu?Troche poczytalem na necie i ludzie glownie chwala sobie. Nie wiem tylko jak z czesciami ew jakimis zamiennikami.

Duzo nie bede jezdzc.No to w sumie na tyle.
zbyhu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam

02 Lip 2014, 22:18

Nigdy nie dałbym więcej jak 4500 zł za del sol . Ogólnie autko spoko w trasie przy dość spokojnej jeździe spali około 6.5 l/100 km a średnio miasto trasa mi palił około 8/8.5 przy bardziej średniej nodze bo tak gaz w podłogę hamulec redukcja i do dechy to nawet średnio 12 ale to już trzeba trochę pokręcić i pohałasować. Miejsca na bagaż jest dość dużo bo około 260 litrów ale jak dach jest w bagażniku to już trochę mniej,trochę sytuację ratuje schowek na bagaż za siedzeniami w środku . Jak auto zadbane to polecam ale ciężko kupić coś naprawdę zadbanego a jak ktoś chce auto uczciwie bezwypadkowe to niech szuka czegoś innego bo nie znajdzie. CZĘŚCI SĄ TANIE I OGÓLNODOSTĘPNE bo wspólne z civiciem 5 gen z blachą nie jest super tanio ale specjalnie drogo też nie a używek dziś na allegro jest pełno. Jak jeździsz sam bądź z jedną osobą to lepszego auta nie znajdziesz bo świetnie się prowadzi ma rozsądne zużycie paliwa i dość zrywny silnik jak na tak małą pojemność i jest to auto którym pojedziesz latem bez dachu i zimą z twardym dachem i nie ma strachu że ktoś życzliwy potnie ci dach scyzorykiem jak często niszczy się dach w kabrioletach z miękkim dachem a minusy auta to przede wszystkim wyeksploatowanie i korozja blach oraz czuć po dużych przebiegach że karoseria szkielet traci sztywność wbrew pozorom nie zdarza się to rzadko .Jak potrzebujesz auta przynajmniej 3 osobowego to nie polecam szukaj jakiejś preludy czy civica w 3 drzwiach niekoniecznie coupe.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...