Honda Civic VIgen czy Honda Prelude Vgen

13 Cze 2014, 15:39

Witam mam pytanie, które auto byłoby dla mnie lepsze ? Honda Civic VIgen czy Prelude Vgen ?

Mój budżet to około 7-8k.
Zależy mi na ekonomi.
Jazda pół trasy pół miejskiej.
Lubie sobie depnąć, bez szaleństw ale auto ma być dość szybkie żeby ładny sportowy wygląd tez miał coś jako potwierdzenie tego.
Milionerem nie jestem także nie chciałbym wysokich kosztów utrzymania.

Jeśli chodzi o civic to najlepiej Hatchback, silnik - marzy mi się Vtec 1.6 o ile dostałbym taką w tej cenie.

Preluda Vgen z silnikiem 2.0 - najlepiej z założoną już instalacją gazową - tu jest troche niewiadoma bo w końcu nie wiem jakie podzespoły tej instalacji są i czy ktoś nie spierdzielił auta amatorską instalacją gazową.

Za Pralką przemawia wygląd i jej klasa sama w sobie, no podoba mi się to autko bardzo, tylko boje się, żebym w moim budżecie nie dostał sam złom.

W Civic kręci mnie możliwość Vteca, na który mnie w Preludzie nie stać i pewnie niższych kosztów utrzymania auta.

Powiedzcie mi jak się mają osiągi w porówaniu obydwóch aut z danymi silnikami ? Które będzie szybsze do 100 jak i powyżej ?

Pozdrawiam
bonio95
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 11 2013
Auto: Opel Corsa

13 Cze 2014, 16:08

Skupiłbym się raczej na Civic, choć jeśli znajdziesz niezłą Prelude to czemu nie.
Koszty utrzymania mogą być podobne, ale w Preludzie będzie troszkę ciężej o używane elementy, a mogą ci być potrzebne zwłaszcza blacharskie :wink:

Co do osiągów, to sprawdź w katalogach lub na wikipedii :unsure:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

13 Cze 2014, 16:54

Honda Prelude lepsza poczekaj, dozbieraj jak masz czym jezdzic. Szukaj auta bez lpg.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...