Honda crx ma dwa rodzaje silników - 1.6 16V i 1.6 16V ze zmiennymi fazami wałka rozrządu. Pierwszy ma 136KM, drugi 160KM. Niestety ten mocniejszy jest ciężki do znalezienia.
Autka małe, szerokie i zwinne. Po założeniu na tył opon 205, a na przód 195 będziesz miał optymalne zestawienie oporów toczenia, a tym samym przyspieszeniem, a spalaniem i zużyciem części (przegubów na przykład).
Autko w zasadzie 2-osobowe, gdyz z tyłu jest mała kanapka raczej na zakupy. Choć od bidy na krótkim dystansie przejedzie tam jedna, góra dwie osoby.
Samochód bezawaryjny, oszczędny jak na sportowy bolid, sprawiający bardzo duzo radości z jazdy.
DelSol jest nowszym modelem, z tymi samymi silnikami. VTeca (160KM) dużo łatwiej kupić. Niestety auto jest typowo 2-osobowe.
Nie wiem jak wygląda bagażnik w DelSolu, ale w CRX-ie jak na gabaryty auta całkiem spory. Jadąc na wakacje w dwie osoby zmieścicie się na 100%.
Części jest sporo,duzo zamienników w hurtowniach. Dbaj o częste wymiany filtrów i oleju, a Hondziana odwdzięczy Ci się bezawaryjną i szybką jazdą.
Niestety jako auta już w pewnym wieku i o typowo sportowym charakterze, ciężko je kupić w dobrym stanie. Podpisuj się na umowie tylko gdy furę przejrzy wcześniej mechanik albo... zaloguj się w klubie Hondy Crx, poznał z chłopakami i może uda Ci się od nich odkupić jakieś autko. Oni naprawdę dbają i wkładają w swoje cacka mnóstwo kasy.
Wiem, bo byłem baaaardzo dawno temu członkiem klubu.
![Wink :wink:]()