Honda, Peugeot, Rover Jaki samochód wybrać?

26 Kwi 2007, 14:22

Witam, tak jak w temacie napisałem zastanawiam się nad kupnem samochodu z trzech marek podanych powyżej, a więc tak :
Honda Civic 94r, 1.5 [/url]http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2576972
Peugeot 306 97r, 1.4
[url]http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2579083
Rover 214 96r, 1.4
[/url]http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2486320
Samochod ma służyć wyłącznie mnie, nie ma być to samochód rodzinny.
Proszę również o nie rady typu: kup gofa III, czy BMW, Calibre, staram sie być indywidualistą. Samochód w przedziale cenowym do 9000.
Pozdrawiam i proszę o szybkie, a zarazem mądre i treściwe rady.
mlodocianin
Nowicjusz

26 Kwi 2007, 16:12

Witaj :D Z wymienionych autek wybrałbym rovera. Honda trochę starszawa, pegueot 306...no, ewentualnie.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

26 Kwi 2007, 20:06

Ja również wybrałbym Rovera. Choć ten Peugeot też nie jest najgorszy! :D
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

26 Kwi 2007, 20:17

osobiście wybrałbym honde poniewaz gustuje w tych samochodach i uwarzam je ze sa bardzo wytrzymale pod wzgledem psucia sie!!!!!
tylko jak sie zepsuje musisz liczyc sie z duzymi kosztami naprawy poniewaz czesci sa bardzo drogie!!!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

27 Kwi 2007, 07:33

No właśnie może hondy są bezawaryjne, ale jak sie juz zepsują, to trzeba mieć duża kanapke w potfleu. Zastanawiam sie nad tym Roverem! Tylko ciekawe jak z czesciami do niego. Wiem, ze nie mozna odrazu zakldac ze samochod bedzie sie psul, ale nalezy sie z liczyc...
Prosze cos wiecej na temat tego Rovera
mlodocianin
Nowicjusz

27 Kwi 2007, 14:55

Ja polecam Peugota bo wiem że modele te były bardzo dobre a oprócz niego to Honde Rovera odrzucam.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ALPINE A450
    Będąca bezpośrednim następcą modeli Alpine z okresu "niebieskiego", Alpine A450 nie musi już walczyć o zwycięstwo w klasyfikacji ogólnej wyścigu 24H Le Mans. Jej nazwa jest nawiązaniem do dorobku modeli A441, A442 ...

27 Kwi 2007, 15:07

a wiesz jakie sa drogie czesci do francuzika???
to dopiero strata kasy!!!!niesamowicie drogie!!!
no i utrzymanie go!!!!poprostu koszmar!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Kwi 2007, 16:17

Kup Golfa :D

A teraz na poważnie: Jeżeli chcesz mieć dynamiczny i zarazem ekonomiczny samochód, który jest mało awaryjny i nie będziesz musiał do niego dokładać to weź Hondę. Silniki w hondach są genialne. Na niższych obrotach (2-3,5k) jeździ bardzo ekonomicznie, a od 4,5 pokazują na co je stać.

Co do cen części to te eksploatacyjne wcale droższe niż do innych aut nie są, a nic innego się nie psuje :)
jaco_krk
Nowicjusz

27 Kwi 2007, 21:40

No nie wiem jak mielismy 405 i dwie 406 to nie było źle z częsciami nie były tak drogie.
Łukasz789
Aktywny

28 Kwi 2007, 00:06

Łukasz789 napisał(a):No nie wiem jak mielismy 405 i dwie 406 to nie było źle z częsciami nie były tak drogie.

niepowiedzial bym
francuzkie samochody maja to do siebie ze jak sie zepsuje jaka zecz (nie mowie tu o eksploatacji)dajmy na to zwiazana z silnikiem czy ukladem wydechowym to trzeba sie liczyc z niezlym wydatkiem!!!!
a koszty eksploatacji hmmmm nawet zwykla wymiana tarcz hamulcowych jest poprostu kosmiczna cena dla przecietnego czlowieka no chyba ze ty jestes (nic tu nie sugerujac) z bardziej zamoznej rodziny to dla cie bie to roznicy nie stanowi (z wyrazami szacunku)
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Kwi 2007, 22:04

Polecił bym Ci peugeota, ponieważ jest najmłodszy i najładniejszy, co do innych to Honda jest niezła ale brakuje jej tej agresywności, a co do Rovera to ... przecież to Rover, jego sie nie kupuje
Madaw
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

28 Kwi 2007, 23:05

A dlaczego Rovera się nie kupuje??? Ja słyszałem że nie kupuje się aut na F a Rover nie zaczyna sie na F !?
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

29 Kwi 2007, 09:01

Civic chyba zwycięży, może straszy rocznik od pozostałych ale za to renoma!!! Nie spotkalem sie ze złym zdaniem na temat tego samochodu, tyle, ze jestem nowicjuszemi nie chce sie przewalic kupujac bubelka ;)
mlodocianin
Nowicjusz

29 Kwi 2007, 13:55

:D miko: z tym przesądem o literze F jest tak samo, jak z innym, że nie bierze się ślubu w miesiącu, który nie zawiera litery R...Rozważ to sobie; może Ci się przyda niebawem??? :wink:
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

29 Kwi 2007, 20:05

mlodocianin napisał(a):Civic chyba zwycięży, może straszy rocznik od pozostałych ale za to renoma!!! Nie spotkalem sie ze złym zdaniem na temat tego samochodu, tyle, ze jestem nowicjuszemi nie chce sie przewalic kupujac bubelka ;)

masz racje honda to najlepszy wybor:)))
ja na swoja nie narzekam wrecz chwale!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika