Honda CRX I Gen. Czy warto?

06 Sie 2013, 20:15

Od kiedy zdałem prawko szukam taniego samochodu; wcześniej do 2 tyś. a teraz do 3 tyś. Od zawsze podobał mi się CRX mojego wójka którym od dłuższego czasu porusza się mój dziadek. Kiedy pytałem go czy mi go odda nie był zbyt chętny. Ponoć rok temu ledwie podbił przegląd bo podobno nikt nie chce podbić starego i sportowego, lecz sprawnego auta, nie wiem czy mówił prawdę... Próbowałem już szukać tego modelu na różnych stronach, ale nic w okolicy nie znalazłem ;( ostanio usłyszałem że są z nim problemy, nie wiem jakie ale chyba nie małe. Jeśli uda mi się wyciągnąć ten samochód, a liczę że wójek będzie chciał za nie parę groszy, to nie wiem czy uda mi się zdobyć do niego części bo to strasznie rzadkie auto. Wiem że ma mały przebieg bo poniżej 150 tys km. Silnik 1.6, dla mnie auto idealne zawsze mi się ono okropnie podobało ;) i jeszcze jedna kwestia, czy to możliwe żeby spalało mniej gazu niż benzyny !?, jeśli wierzyć raportom spalania ze strony autocentrum.com o ile dobrze pamiętam. Chciałbym sam zamontować w nim gaz ale nie wiem ile by kosztowało jak myślicie? Benzyny trochę to zjada ;)
kroku94
Nowicjusz

Auto: Poszukiwany

06 Sie 2013, 23:21

Według mnie to nie ma sensu... Przy tak starym aucie zakup to dopiero początek wydatków. Zakup części zamiennych Cię wykończy... Bardzo dobrze, że masz motoryzacyjne marzenia i dążysz do ich spełnienia, ale w ostateczności trzeba pomyśleć co będzie w przyszłości.

pozdrawiam,
autoholik
autoholik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 18 10 1994
Auto: Audi A6
Typ: Sedan/Limuzyna

07 Sie 2013, 06:41

Ja bym sobie jednak odpuścił,za 3000zł znajdziesz tylko problemy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sie 2013, 11:05

CRX I za 3.000 zł. :shock:

kroku94 napisał(a):Ponoć rok temu ledwie podbił przegląd bo podobno nikt nie chce podbić starego i sportowego, lecz sprawnego auta,

coooo ? dobry tekst :lol:
nie podbił tylko dlatego że to stara CRXa? :naughty:
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

07 Sie 2013, 11:13

Daj sobie spokój, po całym Twoim poście widzę, że nie masz ani wiedzy ani pieniędzy. Kup sobie lanosa albo astrę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...