Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
felek44 napisał(a):Czytalem, ze jest to dosc ciezki samochod a opieram sie na suchych czysto teoratycznych danych ktore znalazlem w internecie
felek44 napisał(a):Tylko Celica VI fabryczna z serduchem 2.0 GT-FOUR 242KM ma ciekawsze przyspieszenie od Preludy a zalezy mi na oryginalnych nie udziwnionych podzespolach
felek44 napisał(a):Preluda 2.2 wedlug danych z neta ma 7.5 do 100km/h natomiast Celica 8.2sec. Nie ukrywam, ze przyspieszenie to dla mnie priorytet.
AkuQ napisał(a):Ja celowałbym w clio II 2.0 170KM-w zakładanym budżecie może uda się znaleźć znośny egz,albo punto HGT czy nie docenianą xarę VTS
szybki napisał(a):A porównywałeś kiedyś tą radosna twórczość do aut z takimi silnikami jak yamahy 3sge albo hondowe vtec-ki?
Jeżeli nie to nie pisz głupot.
felek44 napisał(a):Poczytalem troche na jej temat i rzeczywiście to dość ciekawa propozycja.
AkuQ napisał(a):oj chłopaku...więc proszę, oświeć mnie w czym to ten Vtec z preludy w serii (bo o tym mowa) jest lepszy od 2.0 w clio czy xarze. Bo za 10 tysia to same plusy widzę, a największy, że zwiększają się szansę by nie nabył szpachlowoza.
szybki napisał(a):Ogólnie jest tak celina jest dobrym wyborem ponieważ konstrukcyjnie powiązana jest z wyczynowymi autami a do tego yamaha zadbała o głowicę. Nawet na dzisiejsze czasy trudno jest o lepsze parametry silnika jeżeli chodzi o moc z pojemności i trwałość. Jedno z nielicznych aut gdzie możesz pojechać na tor pobawić się bez ugotowania silnika, hebli i urwania zawieszenia...
AkuQ napisał(a): Czy Ty w ogóle przeczytałeś temat?Chłopak chce do szybszej jazdy, do fanu, do zabawy, do bezproblemowego wyprzedzania a Ty zaczynasz o jazdach torowych, upalaniu i zrywaniu zawiasu na torze. Czytaj ze zrozumieniem...
AkuQ napisał(a):Poza tym ten człowiek ma 10 tysięcy, a samochody o których piszesz za tą kasą będą bangnem z metrem mułu bez dna. Eclipse za 10 tysia, wolne żąrty, do tego w dobrym stanie..
szybki napisał(a):Tu jest sedno Twojego problemu... Jeżeli jadę Celiną na tor i się nie rozpada co to oznacza??? To oznacza że dając jej po obrotach na ulicy nie jesteś wstanie zrobi jej kuku.
szybki napisał(a):Oj powiem Ci że popadasz w paranoje... Celina za 10k wersja GT będzie jak najbardziej do jazdy i jeżeli ktoś będzie ją normalnie serwisował to zrobi 2x więcej kmów bez awarii niż Twoje żabojadowe typy.
AkuQ napisał(a):Trzeba kupić T72-jak przewraca drzewa, radzi sobie w terenie nawet ciężkim, ma porządne działo, któremu nikt nie podskoczy a i na ulicy nikt mu kuku nie zrobi...
AkuQ napisał(a):Celina GT za 10k będzie szpachlowozem z bardzo bogatą historią...A co do żabojadów, to masz kompleks bo Cię objeżdżają czy tak z natury na nie?
W tej kasie dużo większe prawdopodobieństwo nieumoczenia swoich pieniędzy, niż przy Twoich typach, wybacz ale na to nic nie poradzisz.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA