Honda czy BMW

23 Lip 2009, 13:51

Mam do kupienia dwa samochody w dobrym stanie (nie żadne składaki z 2 innych)
Jeden to rzadka honda concerto 1,6 DOHC 130 koników a drugi to bmw e 36 318 140 koni.
Honda ma gaz sekwencyjny, bmw gazu nie ma. Betka ma skórę, honda ,,babciny" welur.
Honda jest sprzedawana ,,goła" do bmw jest radio, komplet zimówek na felgach, cb radio itd.
Oby dwa samochody są zupełnie inne, lecz oba mają to coś co mi się podoba.
BMW jest o wiele ładniejsze w środku i w ogóle, honda tańsza w utrzymaniu bo wiadomo-mniejszy silnik i gaz, z tym że ciężej podobno z częściami do niej- no i jest 3 tyś tańsza.
Obydwa auta z full elektrykom.
Zależy mi na osiągach-lubię szybką dynamiczną jazdę, honda mimo mniejszego silnika ma podobno większe przyśpieszenie.
Są to dwa zupełnie inne auta, napęd na tył i napęd na przód, niemiec i japoniec.
Oprócz osiągów zależy mi też na niskiej awaryjności- i tu zdania są podzielone-każdy chwali swoje.
Komfort też jest ważny-bmw jest o wiele bardziej wygodniejsze, honda gdyby nie elektryka i szyberdach wyglądałaby jak cikoczento albo polonez w środku :wink:
Samochód ma być na 2-3 lata, potem kupię inny.
Co według was jest bardziej opłacalne?
Mi rozsadek mówi: Honda, serce zaś BMW
desek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

23 Lip 2009, 22:20

Idź za głosem serca, :wink: Kupuj BMW.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

24 Lip 2009, 10:22

A moze tak Civic z V-tecem??
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lip 2009, 13:19

barol91 napisał(a):A moze tak Civic z V-tecem??
[link do oferty na Allegro wygasł]

Fajna fur,a z tym że ja poand miesiąc już auto kupuje- nie chce szpachli i fury z dwóch innych zespawanej. Te dwa konkretne samochody (conerto i bmw) jako jedyne z kilkudziesięciu które w tym czasie dokładnie oglądałem spełniają te warunki. Ciężko znaleźć coś nie bitego.
desek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

24 Lip 2009, 13:29

Powiem ci tak..... "KUPUJ BMW, NIE ZAWRACAJ SOBIE GŁOWY JAKĄŚ HONDĄ CONCERTO".
Może i samochód jest dobry, jak to hondy, ale BMW to Bmw.
Sam mam BMW, i mimo że czasami mnie denerwuje, nigdy bym jej nie oddał za żadną hondę :D
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

24 Lip 2009, 14:11

oj ciężko znaleźć coś nie bitego,szczegolnie jak to niemiec,jakies 70% aut na naszych drogach to bite dupowozy
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Parkowanie równoległe w pięciu krokach
    Wielu kierowców jak ognia unika jednak parkowania równoległego, nawet jeśli w najbliższej okolicy właśnie takie miejsca są dostępne. Jak pokonać swoje obawy i dobrze wykonać ten manewr? Wiele osób uważa ...

24 Lip 2009, 15:58

desek napisał(a):Oprócz osiągów zależy mi też na niskiej awaryjności- i tu zdania są podzielone-każdy chwali swoje.

jeździłem i tym i tym i proponuję wydać trochę więcej i wziąć BMW. Nieniec to Niemiec, trochę pali, ale jest wygoda, mała awaryjność a i buta jak trzeba to ma.
andrev3101
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: DST

24 Lip 2009, 16:15

Polecam Tą civic V-tec co barol91 zaproponował:) Znajomy ma te auto i śmiga nim nieźle.
Według mnie Japońskie najlepsze:)) Civic - mało pali i jest bardzo niska awaryjność.
Byłem także w UAE bardzo chwalą civic, bez problemowo jeździli takimi do Egiptu i z powrotem. :)
Uwierz mi Japończycy mają głowę do autek, ale wybór należy do ciebie...
Japanese cars rulez
tom7m2g
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tychy

24 Lip 2009, 22:15

barol91 napisał(a):oj ciężko znaleźć coś nie bitego,szczegolnie jak to niemiec,jakies 70% aut na naszych drogach to bite dupowozy
czy z niemiec czy z holandii to bez znaczenia /a wine zataki stan zeczy ponoszą tylko nasi kierowcy /nie wszyscy-ale spora większość/ szukają tylko mlodego i super taniego auta -ależ bardzo prosze powiedział pan
gienek i odnowił kupke metalu ktora zaledwie 2lata temu była luksusowĄ AUDI /
A WESOŁY ĆWOCZEK BYŁ BARDZO SZCZEŚLIWY BO KUPIL SUPER TANIĄ I WYPASIONĄ OPCJE AUDI /
A TYM CZASEM ZADBANE I BEZ PICU ALE DROGIE STOJ I STOJI -BO PRZECIEŻ JEGO WŁAŚCICIEL TO ZDIERCA -POZDRWIAM ŁOWCÓW OKAZJI I ŻYCZE IM POWROTU DO ZDROWIA /PSYCHICZNEGO/

[ Dodano: Pią Lip 24, 2009 22:19 ]
tom7m2g napisał(a):Polecam Tą civic V-tec co barol91 zaproponował:) Znajomy ma te auto i śmiga nim nieźle.
Według mnie Japońskie najlepsze:)) Civic - mało pali i jest bardzo niska awaryjność.
Byłem także w UAE bardzo chwalą civic, bez problemowo jeździli takimi do Egiptu i z powrotem. :)
Uwierz mi Japończycy mają głowę do autek, ale wybór należy do ciebie...

PRZYZNAJE RACJE -HONDA TO NAPRAWDE AUTO GODNE POLECENIA ALE BMW TO ZWYCIĘSTWO STYLISTYKI /WYKOŃCZENIA I TEN BŁYSK W OKU DRIVERA JADĄCEGO BMW -POROSTU JAK ZARAZISZ SIĘ BMW TO JUŻ NA ZAWSZE /NIEMA RATUNKU/
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

24 Lip 2009, 23:34

BMW sa to fajne dynamiczne samochody ale w przypadku tego modelu czyli E36 to nie polecam z tego wzgeldu ze wiekszosc maja mlodzi i strasznie je dobijaja,trudno trafic na dobry egzemplarz E36 chociaz nie mowie ze sie nie trafiaja ale jest trudno, takze wybor nalezy do ciebie, przed kupnem BMW szczegolnie sie jej przyjrzyj a nawet pojedz na stacje kontroli pojazdow i sprawdz jej stan techniczny.
W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin