Honda Del Sol panewki czy wymienić silnik?

02 Lut 2012, 23:56

Witam

Niedawno zakupiłem Honde CRX Del Sol miałem wcześniej Hondy więc byłem przekonany co do tej marki ale jeszcze nie miałem żadnego CRX.
Od początku zakupienia było wszystko okej ale przyszedł dzień na sprawdzenie osiągów itd więc trochę dostał obrotów i dość mocno był pałowany aż w końcu okazało się , że panewki przekręciły się stąd jest moje pytanie.

Mam silnik D16Y6 został wymieniony na ten przez poprzedniego właściciela.
Na tych panewkach musiałem dojechać w najbliższe miejsce żebym mógł go zostawić niestety kompletnie zdechł silnik.

Więc mam zamiar kupić słupek silnika i spróbować w ten sposób go naprawić z tym, że zastanawiam się JAKI MODEL SILNIKA będzie pasował właśnie ten silnik D16Y6 jest w sumie z tego co widziałem bardzo rzadki więc nie wiem czy wystarczy wymienić słupek silnika z np D16y8 czy CAŁY SILNIK.
makkazari
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 07 1983
Auto: Honda crx del sol

04 Lut 2012, 17:48

Ja szukałbym silnika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...