Honda HRV 1,8 USA - Co myślicie o samochodach z USA?

06 Lut 2023, 22:48

W niedługim czasie zamierzam kupić samochód, ma to być crossover albo mały SUV. Nie ulegam ostatnio panującej modzie, ale robię to ze względów praktycznych, często jeżdżę do swojego domku w górach i czasem poruszam się po drogach szutrowych. Po wielu przemyśleniach, już prawie zdecydowałem się na używaną Hondę HRV, może ze względu na to, że od 10 lat jeżdżę Hondą Jazz i samochód nigdy nie uległ żadnej awarii, stąd moje zaufanie do tej marki.

Co myślicie o samochodach z USA, mają mocniejszy silnik 1,8 i napęd na 4 koła. Zastanawiam się czy nie będzie kłopotu z kupnem części do tego auta, próbowałem nawet w celach doświadczalnych, znaleźć tarcze hamulcowe i filtry po nr VIN i nie ma takiej możliwości, w wyszukiwarce po modelu samochodu, nie ma opcji Hondy HRV z silnikiem 1,8 :(

Co myślicie o tym samochodzie? [link do oferty na Olx wygasł] Pozdrawiam.
Hyba
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 01 09 1981
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Honda Jazz
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2023, 23:36

Akurat z częściami do samego silnika problemów mieć nie będziesz. A cała reszta budy to już zagadka, trzeba temat dokładnie sprawdzić. Przecież nie będziesz części do byle jakiej, zwykłej chądy ze stanów ściągał

Hyba napisał(a): Co myślicie o tym samochodzie?

Nawet nie był mocno rozwalony :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Lut 2023, 07:32

Hyba napisał(a):Zastanawiam się czy nie będzie kłopotu z kupnem części do tego auta, próbowałem nawet w celach doświadczalnych, znaleźć tarcze hamulcowe i filtry po nr VIN i nie ma takiej możliwości, w wyszukiwarce po modelu samochodu, nie ma opcji Hondy HRV z silnikiem 1,8 Co myślicie o tym samochodzie?

Z podstawowymi gratami nie będzie problemu. Najlepiej podjedź do mechanika niech na stronach intercarsu Ci to sprawdzi. Nawet jak nie ma danej części to spisz sobie indeksy i sprawdź. Do tego zawsze w razie godziny W są firmy ściągające części z USA. Przy małych paczkach robią wysyłki lotnicze i jest dosyć sprawnie.

Ogólnie jak zostawiasz sobie auto na dłużej to USA dobra opcja bo jeszcze można tam kupić coś nowszego że zwykłym silnikiem i zwykłym napędem.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe