Honda Jazz Klimatyzacja

20 Sie 2022, 17:06

Witam wszystkich. Od kilku dni jestem posiadaczem Hondy Jazz 2002r. Problem mam z klimatyzacją, mam kwitek że w maju była nabijana. Problem jest tego typu że chłodzi od 2tys. Obrotów, na postoju nie leci chłodek lecz jeżeli dodam gazu zaczyna lecieć chłodne powietrze. Wentylator załącza się od razu po wduszeniu przycisku AC, przewód klimy też robi się zimny od 2tys. Obrotów.
Sprawdziłem stan czynnika (w domowych warunkach). Czy ktoś może spotkał się z tym problemem i może pomóc?
edzik090
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chevrolet Captiva
Silnik: 2.0 150KM Diesel
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Sie 2022, 17:07

Przekaźniki sprawdziłem, po wyciągnięciu wyłącza się odpowiednio wentylator i sprężarka.
edzik090
Nowicjusz

20 Sie 2022, 17:46

Na biegu jałowym jest 1200 obrotów przy włączonej klimie, klima zaczyna chłodzić przy obrotach 1500-1700
edzik090
Nowicjusz

20 Sie 2022, 21:15

zamawiaj nowy kompresor, też już nie wydaje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...
    Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem?
    Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...