Honda Odyssey 2005-2007 informacje przed zakupem

23 Maj 2018, 10:56

Szukam informacji przydatnych przy zakupie Hondy Odyssey.
Po pierwsze w jakim pułapie cenowym zaczynają się auta których stan rokuje na w miarę normalne użytkowanie bez częstych usterek ?
Nie wiem czy dobrze rozumuję ale chyba 35 tyś za auto bez gazu to minimum.

Druga sprawa to na co zwrócić szczególną uwagę poza sprawami oczywistymi jak automat czy stan ogólny auta.

Interesuje mnie również działanie sprzętu DVD, czy da się go normalnie użytkować czy może ma jakieś ograniczenia ze względu na zmianę kraju ?
tsonga
Nowicjusz

Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Nie mam

24 Maj 2018, 22:45

Witam. Przedział cenowy jest różny zależy czego się szuka. Ja znalazłem choć szukałem rok ale warto było. Na co trzeba zwracać uwagę? Przede wszystkim na historię CarFax iż każda Honda Odyssey powinna ów taki posiadać ponieważ jest potrzebny do sprowadzenia auta. W CarFaxie jest cała ewentualna historia szkód auta. Co do dvd działa bez problemu bynajmniej u mnie ☺ Spalanie dosyć spore w mieście mi wyszło 13.2 litra na 100km więc masakra. Po trasie nieco lepiej bo z kompletem załogi wyszło 12L. Dużo aut w Polsce ma cofane liczniki i nie daj się nabrać że licznik jest w km .... Ja szukałem i znalazłem piękny egzemplarz z przebiegiem 60.000 mil więc warto poszukać. No i oczywiście też polecam Toyota Sienna .
radiw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2000
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Honda Odyssey
Silnik: 3.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

25 Maj 2018, 07:17

Dziękuję za odpowiedź.
Spalenie mnie tak bardzo nie przeraża bo i tak jest mniejsze niż w przeciętnym amerykańcu.
Liczniki wiadomo, stówkę przy każdym przebiegu trzeba dodać.
A jak z tymi przebiegami, są rejestrowane w CarFax ?
DVD czyta Divxy czy tylko podstawowy format płyt DVD ?
Jest tam wejście na pendriva ?
tsonga
Nowicjusz

25 Maj 2018, 23:29

U mnie w CarFaxie jest przebieg czyli powinien być w każdym. Co do dvd moje czyta DivX oraz ma wejście USB. Mam dvd zamontowane pod sufitem :) radzę też sprawdzić auto u dobrego mechanika przed zakupem. Ja zapłaciłem 200pln i wiedziałem co dolega mojej siwej, :) jeżeli jesteś z Warszawy to mogę polecić mechanika dobrego do sprawdzenia auta i nie tylko. U mnie był do wymiany rozrząd iż był zamontowany od nowości więc czas na niego już był. Ku mojemu zdziwieniu wcale nie było tak drogo. Pożary wszystkie części są w miarę przystępne cenowo. Oczywiście te mechaniczne. Z przednią szybą miałem problem ale udało się. Poza tym CarFax to taki nasz VIN więc wszystko jest tam uwzględnione. Można też sprawdzić sam VIN i też można dużo się dowiedzieć ale niestety tylko z przygód w Polsce bądź innego kraju Europy do którego dany egzemplarz przybył z USA
radiw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2000
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Honda Odyssey
Silnik: 3.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

26 Maj 2018, 07:06

Dziękuję za przydatne informacje.
Nie jestem z Warszawy ale może będę tam kupował auto, wtedy zapytam o kontakt.
tsonga
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen
    Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...