Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bardzo fajne auto ale dosyć drogie w serwisowaniu. Ogólnie z tego co wiem w tych samochodach mało co się psuje jak są odpowiednio serwisowane i użytkowane.gbywalec napisał(a):Zastanawiam się nad kupnem hondy Odyssey z 2006r
Na pewno całe podwozie, zakola do tego warto zakonserwować profile drzwi.gbywalec napisał(a):Auto ma 13 lat, więc o ile podwozie będzie znośne, to pierwsze co, to zakonserwować?
Często tak się kupujegbywalec napisał(a):I mam dylemat, ale chyba kupię sercem, a nie rozumem...
Przy takiej prędkości nie nawet mając VCM nie dasz rady osiągnąć takiego spalania. Przy 20km/h mniej jest to możliwe ale nie przy 130km/h. VCM działa tylko do 130km/h przy wyższych prędkościach jest nie aktywny.radiw napisał(a):Ale ku mojemu zdziwieniu na trasie właśnie obliczylem i wyszło 9.21L na 100km przy prędkości średniej 130km/h
Musiałeś coś źle policzyć. Przykładowo trasa Warszawa - Gdańsk (700km w obie strony) przy średnim spalaniu 10l/100km benzyny i 12l/100km gazu jest proste obliczenie.radiw napisał(a): Gazu nie pamiętam ale chyba spalilem razem 3 zbiorniki co dało różnicę raptem 50pln...
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA