Honda prelude. Która gen. za koło 10 tys

10 Mar 2011, 16:42

Mam w planach zakup Hondy prelude ale czy za 10 tyś da rade kupić dobry egzeplarz z V generacji ? silnik 133 km ;) Innych nie biorę pod uwage.

I jak jest z korozją, z czesciami ? drogo, tanio ?
alek113
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

10 Mar 2011, 21:00

Za 10tyś może być mały problem... ale za 12-13tysi już spokojnie można kupić w dobrym stanie. Chociaż ostatnio widziałem w okolicy Wrocka 5gen Pralki z silnikiem 2.0 133km... Nie pordzewiałą, silnik ładnie pracował, wnętrze zadbane i była do wzięcia od ręki za 9tyś.

Części... ani drogo ani tanio. Elementy blacharskie dość tanie, zawieszenie i układ jezdny cenki w normie, natomiast części silnika nieco droższe od przeciętnych. Ale tragedii nie ma.

Bolączką Pralki jak i każdej w sumie Hondy są tylne błotniki. Korodują... gniją na potęgę...

Zawsze marzyła mi się właśnie taka Pralka ale jak dla mnie trochę za dużo pali i pojemność ciut za duża w stosunku do mocy.
Masz problem ze swoim autem, mogę pomóc.
GG: 6853736 (wiecznie niewidoczny)
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Roomster i Fabia odświeżone modele SKODY
    Wprowadzając Nową Octavię, SKODA nie zapomina także o Roomsterze i Fabii. Te dwa modele otrzymały właśnie nowe logo marki oraz kilka dodatkowych modyfikacji. Wraz z wprowadzaniem innowacyjnego języka stylistycznego, SKODA ...