HONDA -Rdza tylnej klapy

10 Maj 2010, 21:03

Moja honda zaczyna rdzewieć od tyłu .Spod osłony oświetlenia tablicy rejestracyjnej
są widoczne rdzawe smugi . Samochód ma trzy lata i 15 000 km.Serwis twierdzi że
przelakieróje tylną klapę i po problemie . Cz to jest dobre rozwiązanie,czy należy się
zgodzić na takie rozwiązanie .

z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez merc, 10 Maj 2010, 21:39, edytowano w sumie 1 raz
merc
Nowicjusz

Miejscowość: Salon

10 Maj 2010, 21:27

A według Ciebie jakie inne rozwiązanie wchodzi w rachube ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

10 Maj 2010, 21:33

wymiana na nowe, 3 letnie nadwozie nie ma prawa rdzewieć, zwłaszcza nadwozie w "ocynku",
ostatnio widziałem też focusa w którym drzwi trzymały się w kilku miejscach na lakierze :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Maj 2010, 21:39

[
quote="bonifacy"]A według Ciebie jakie inne rozwiązanie wchodzi w rachube ?[/quote]

Znajomy mówił że powinni wymienić element na nowy.
merc
Nowicjusz

11 Maj 2010, 17:46

Ma 3 lata czyli to Civic "minivan". Niestety taką one miały "chorobę" - po prostu w tych modelach rdzewieją im klapy i ... tyle.
Zgodnie z zaleceniami importera taką właśnie klapę maluje się i zabezpiecza (tu mogę się mylić co do materiału) specjalną żywicą. Dopiero jak ta naprawa nic nie daje to jest wymiana tylnej klapy.
Z tego co piszesz to i tak masz szczęście bo wcale tak dużo rdzy nie ma :)
teksty to wyraz moich poglądów, nie należy ich identyfikować z linią programową firmy Trynid
Trynid
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Polska

11 Maj 2010, 21:38

Trynid napisał(a):Ma 3 lata czyli to Civic "minivan". Niestety taką one miały "chorobę" - po prostu w tych modelach rdzewieją im klapy i ... tyle.
Zgodnie z zaleceniami importera taką właśnie klapę maluje się i zabezpiecza (tu mogę się mylić co do materiału) specjalną żywicą. Dopiero jak ta naprawa nic nie daje to jest wymiana tylnej klapy.
Z tego co piszesz to i tak masz szczęście bo wcale tak dużo rdzy nie ma :)

Jeśli chodzi o model to nowa CR-V nie popisali się z jakością ,a w zlokalizowaniu punktu zapalnego pomogli mi serwisanci przy okazji przeglądu okresowego
merc
Nowicjusz

13 Maj 2010, 12:22

Niestety nic nie jest doskonałe :(
teksty to wyraz moich poglądów, nie należy ich identyfikować z linią programową firmy Trynid
Trynid
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Polska

16 Maj 2010, 19:29

Tyla klapa została naprawiona,na moje oko to kosmetyka a nie lakierowanie może się
mylę nie jestem fachowcem.Do lakierni samochód miał być transportowany na lawecie
dziwnym trafem na liczniku przybyło 360 km .Nie podoba mi się takie podejście będę z
nimi rozmawiał a może macie inne pomysły jak to rozegrać .

POZDRAWIAM.
merc
Nowicjusz