Honda s2000 - co sądzicie?

27 Kwi 2007, 06:43

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

chociaż. stać cie na S2000 mieszkasz w warszawie to myślę że nie ma problemu żeby podjechac na hamownie i sprawdzidź
Ostatnio edytowany przez misiekemeryt160, 06 Maj 2007, 11:29, edytowano w sumie 1 raz
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

27 Kwi 2007, 13:38

dzieki :wink:

jakbyscie sie na cos natkneli dajcie to tutaj lub link do danej strony
z góry dziekuje:)
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

06 Maj 2007, 10:41

TOLEDO napisał(a):mam pytanie odnosnie silnika!!!!
jakie tłoki sa lepsze tytanowe czy czyste aluminium?????

Napisałem to już w innym temacie, ale powtórzę się w tym miejscu, aby przypadkiem inni użytkownicy forum nie brali z Ciebie przykładu :roll: ...
Przede wszystkim poraża mnie Twoja znajomość tematu.
Zanim następnym razem stworzysz kolejną bajkę przeczytaj przynajmniej dwie książki:
- materiałoznawstwo przemysłu motoryzacyjnego
- konstrukcja grupy tłokowo - cylindrowej silników spalinowych
... gdy zakladalem instalacje N2O to logiczne ze musialem wymienic caly silniczek zaczynajac od bloku konczac na sróbce ...

Ciekawe jest to co piszesz, ciekawi mnie skąd wziąłeś takie informacje :lol: Zapewne od Twojego "prywatnego mechanika" 8)
... dla czego nie rozumiem???? :shock: :shock:

Ponieważ jak napisałem wcześniej tworzysz bajki nie posiadając przy tym żadnej wiedzy.
... przeciez przy instalacji podtlenku jest niezbedna wymiana tlokow na tytanowe!!!!wiec pztam dla cyego

Tak jest - niezbędna! :roll:

Na prawdę czuję się w obowiązku polecić Ci zapoznanie się z fachową literaturą.
Ponieważ niestety na Polskim rynku jest z nią ciężko, zaczął bym od publikacji z rynku angielskiego i amerykańskiego.

Co jeszcze ciekawego napisałeś w innych postach ... ???

... VTEC to nowosc jedna Japnce maja łeb:)))) ... "

Zgadzam się. To nowość z początku lat 90- tych XX wieku. W tej chwili te systemy aczkolwiek pod różnymi nazwami wykorzystuje znamienita większość producentów aut.
... wałki DOHC ...

??? mógł byś sprecyzować ?

Pozdrawiam - SpeedR
Serdecznie pozdrawiam
Łukasz /SpeedR/ Bielakowski
SpeedR
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Maj 2007, 10:56

Nie będę sie kłucił z kim,kto nic nie rozumie. :D :D :D :D
Przyjedź,się przekonasz,a nie jesteś mocny tylko na forum.
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Maj 2007, 11:14

toledo to najlepiej pokaz zdjęcia swojego auka to wszyscy zobaczą
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

06 Maj 2007, 12:01

TOLEDO napisał(a):Nie będę sie kłucił z kim,kto nic nie rozumie. :D :D :D :D
Przyjedź,się przekonasz,a nie jesteś mocny tylko na forum.

Po pierwsze daleko mi do kłótni, a po wtóre wcale nie mam zamiaru udowadniać Ci wyższości mojej skromnej osoby na forum.
Jak zauważyłem już wcześniej, przez cały czas się uczę i jest cała masa rzeczy w temacie motoryzacji, która mimo faktu, iż stykam się z nią na codzień, potrafi mnie zaskoczyć.

To co napisałem powyżej miało z jednej strony uświadomić Ci, że niestety długa przed Tobą droga, aby zgłębić choć podstawową wiedzę z zakresu mechaniki i modyfikacji aut.
Po drugie zaś, chciał bym ustrzec innych użytkowników tego forum przed popełnieniem błędów oraz pobieraniu nieprawdziwych informacji, których niejednokrotnie udzielasz.

Uwierz mi, gdyż to co powiem wyniosłem bezpośrednio z praktyki zawodowej...
Osoby bawiące się w modyfikacje mechaniczne swoich aut, bardzo często powierzają je odpowiednio wykwalifikowanym firmom i nie stanowi to żadnej tajemnicy. Mimo to na skutek doświadczeń z tym związanych, same zdobywają fachową wiedzę z zakresu mechaniki i tuningu. Widać to m.in. na podstawie ich wypowiedzi.
Aby to co napisałem poprzeć odpowiednim przykładem, skieruję Cię na inne forum poświęcone temu tematowi a mianowicie: Streetracing.pl

Niestety w Twoich wypowiedziach nie dostrzegam wspomnianej, fachowej wiedzy, ani też - co gorsza - sensu.

W jednym z postów napisałeś, że Twoja rzekoma honda jest droga w utrzymaniu z powodu spalania na poziomie 13 litrów benzyny.
Wszystko to miało by przysłowiowe ręce i nogi gdyby nie fakt, że w innym temacie piszesz o wymienionych elementach swojego auta, które mają tak zatrważającą wartość rynkową, że sam koszt wykorzystanych części przekroczył by zapewne cenę twojego auta o ile wogóle była by możliwość zakupienia takowych elementów na dowolnym rynku.

Pozdrawiam :)
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na rower w kasku czy bez?
    Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...

07 Maj 2007, 13:26

owszem wrzuce je na forum
tylko nie mam aparatu ale postaram sobie zalatwic ,zrobie i ci niedowiarku SPEEDR pokaze jak stoje przy nim ,,zreszta przyjedziesz na pulawska to sie przekonasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Maj 2007, 16:23

TOLEDO napisał(a):... owszem wrzuce je na forum ...

Koniecznie się pośpiesz, drżę z podniecenia czekając na tą chwilę :wink:
... tylko nie mam aparatu ale postaram sobie zalatwic ...

Nie zamierzam "zaglądać Ci w portfel" jednak od jakiegoś czasu żyję w przeświadczeniu, iż jeśli ktoś porusza się własną Hondą S2000 z modyfikacjami, których cena zapewne oscyluje w granicach setek tysięcy złotych to stać go również na aparat cyfrowy, który w tej chwili można nabyć za jakieś 800 zł.

Czy może straciłeś trochę grosza na ostatnich wyścigach :lol:
... zrobie i ci niedowiarku SPEEDR pokaze jak stoje przy nim

Sam mam w galerii kilka zdjęć, gdy stoję obok Pałacu Kultury, czy to oznacza, że należy do mnie?
... zreszta przyjedziesz na pulawska to sie przekonasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak już napisałem nie omieszkam, jednak daj mi chociaż cień szansy, iż moja podróż przez pół miasta nie będzie jedynie stratą czasu.
Jak na razie to ciężko Ci mnie przekonać 8)
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

07 Maj 2007, 19:38

NIE DRżYJ TAK BO SIE POSIKASZ :D :D

NA NA SWOJA HONDE NIE WYDALEM SETEK TYSIECY NIE JESTEM NADZIANY
A NA WYSCIGACH śCIGAM SIE ZADKO JA TO JAK POWIEDZIALEM ORGANIZUJE!!!!

CHCIALES ZDJECIA BEDZIESZ JE MIAL AAA JAK MOZESZ TO WRZUC NA FORUM JAK STOISZ PRZY PAłACU KULTURY BEDZIESZ MI SIE KOJARZYł Z BARDZIEJ KULTURALNA OSABA

OWSZEM NAPISZ NA MOIM SKYPIE TO DAM CI NUMER DO MOJEGO KOLEGI Z KTóRYM TO ORGANIZUJE!!!PODAMY CI DOKLADNA DATE I GODZINE IMPREZY :D :D :D :D :D

POZDRAWIAM
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Maj 2007, 09:25

Toledo !!!!
Pisanie z dużych liter równa się krzyczeniu,więc uspokuj się.
A poza tym,jeśli ktoś mówi,że się w czymś mylisz,to nie jest powód,żeby się od razu obrażać.Nie ma człowieka,który by wszystko wiedział,a Ty od razu wybuchasz gniewem,jak małe dziecko,bo ktoś Cię poprawił.
Obydwoje wrzudźcie na luz,bo inaczej zamknę ten temat i będzie po sprawie.

Pozdro. :D
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

13 Maj 2007, 15:06

Co sądzę o Hondzie S2000? NIe podoba mi się pod względem wizualnym. Nie wiem jak jeździ, bo nie miałem okazji się nią przejechać, aczkolwiek widziałem ją parę razy na drodze, więc nie bedę się o jej właściwościach jezdnych wypowiadał, gduż nie posiadam takowej wiedzy.

Pan od Maluszka Elegancika:

Jesteś wspaniałym człowiekiem jeśli jeździsz Maluszkiem bo maluszek ma swój klimat. Spokojnie byś wygrał z TOLEDO na każdym odcinku nawet jakbyś jechał 20 km/h gdyż TOLEDO nie posiada pełnowymiarowego samochodu tej że marki i tego typu. Przyznał się w innym topicu iż ma dopiero 16 lat. Wszystko co mówi na forum to brednie.

SpeedR:
Masz bardzo dużą wiedzę jeśli chodzi o modyfikacje mechaniczne, a jak stoisz z optical tuning? Ja świetnie. Za to na modyfikacji mechanicznej się w ogóle nie znam.

Prośba do TOLEDO:

Nie wkręcaj już bajek o tym czym ty nie jeździsz. Najpierw skończ 18 lat, następnie zdaj prawko i później zarób sobie pieniądze na samochód marzeń, następnie go kup i żeby był tym samochodem jaki nam tu w różnich tematach opisujesz zbierz kaskę na tuning i go zrób i na koniec możesz się nam pochwalić na jakiejś imprezie. Na którą z przyjemnością zajżymy prawda??
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

09 Lip 2008, 23:38

Przede wszystkim widzę tu same bzdury!

Dużo pali? Jaja sobie robicie?

Znam trzech właścicieli tych aut i przy pałowaniu auto spala czasem nieznacznie ponad 12 litrów na 100 km! Czy to dużo w aucie, które seryjnie przyspiesza do setki w 6,2s i ma 240hp? Jak to jest dużo to przestańcie interesować się motoryzacją!

Jeśli chodzi o hardtopa to nie ma problemu i można spokojnie takiego nabyć, ale podmiana dachu niesie z sobą konkretne wydatki.

Hardtopy do S2000 robią fabryczni tunerzy Hondy, czyli Mugen i Spoon.

Foty poglądowe wersji Mugena:

Foty poglądowe wersji Spoon Sports:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Różne foty z hardtopem:

A tutaj macie wywiad z gusbo, właścicielem najładniejszej S2K w PL:
http://www.jdm-option.pl/portal/index.php?id=view&art=10

Na prośbę galeria S2000 w stylu JDM:
http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=36&start=0

Oczywiście są też suche dane na oficjalnej stronie Hondy:
http://www.honda.pl/szczegoly.php?aukcja=&przedm=6222688&sortuj=&shr=&grp=&pwd[41]=%2F6223132%2F6222681%2F6222682&grupa_p=41&strona=5
Kochasz japońskie auta? Chcesz poznać JDM?
Kevin
Nowicjusz

10 Lip 2008, 16:06

To jest raczej niemożliwością żeby 240-konne auto przy pałowaniu paliło tylko 12 l ! Konie mechaniczne nie biorą się przecież z powietrza. Fakt, jest to oszczędne auto ale podczas jazdy w zakresie niskich i średnich prędkości obrotowych. Przy wyższych obrotach dodatkowa krzywka wałka zaczyna dłużej otwierać zawory i do komory spalania dostaje się dużo więcej paliwa, motor może zassać więcej powietrza i wówczas silnik charakterystyką przypomina silnik doładowany lub o większej pojemności skokowej i spalanie chąc niechcąc musi wzrosnąć i to zauważalnie, logiczne. Ewentualnie nowsza generacja Vtec-a, i-Vtec, i to już jest naprawde kosmiczna technologia (dla niewtajemniczonych - jest to Vtec, który o ile sie nie myle działa w praktycznie całym zakresie obrotów, a włącza się on gdy komputer rozpozna, że kierowca chce coś ''przybutować''). To jest właśnie klucz do japońskiej technologii, jeździmy spokojnie to jeździmy oszczędnie. Ale biorąc pod uwagę np. takiego przeciętnego Vtec-a 1.6 to momentu obrotowego nie ma zdumiewająco dużego i dlatego wyprzedzanie z niskich prędkości obrotowych nie jest żadną rewelacją, a moc jest sama z siebie dopiero dzięki wysokim obrotom i systemowi zmiennych faz i dlatego auto takie zaczyna zapierdzielać dopiero po przekroczeniu 5000 obr.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

11 Lip 2008, 10:25

Nie wiem co według Ciebie stary jest niemożliwe, ale to są informacje od właścicieli tych samochodów, a nie jakieś internetowe ploty!

Oczywiście mówimy o średnim spalaniu przy upalaniu, a nie spalaniu chwilowym! :lol:
Kochasz japońskie auta? Chcesz poznać JDM?
Kevin
Nowicjusz

11 Lip 2008, 13:02

Może inaczej. Kumpel kupił sobie Del Solke z Vtec-iem na jednym wałku (125KM w serii) i przy średnio dynamicznej jeździe nie ma szans sie zmieścić w 10 l , więc nie wierze, że auto z prawie dwa razy większa mocą i lekkim pałowaniu spali 12 l .
Pozdro :wink:
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska