Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dwa bardzo różne samochody ten pierwszy to Crossover więc ciężko go porównać z sedanem bardziej by tu pasowała porównanie do Toyoty C-HR.nieludzki napisał(a):Kia Niro hev czy corolla sedan?
Kupując nowe auto i dbając o serwis olejowy raczej nie powinieneś doświadczyć jakiś problemów ale na pewno eCVT będzie tańsza w utrzymaniu bo tam nawet wymiana oleju jest prosta, a nowe samochody z tą skrzynia nie mają już efektu wkręcania się silnika na wysokie obroty i jak to niektórzy pisali tzw. wycia skrzyni.nieludzki napisał(a):Pozycja za kierownicą lepsza w Niro, ale skrzynia tylko 6 biegów i chyba bardziej awaryjna niż ecvt toyoty
No to prawda ma też mniejszy rozstaw osi od Niro i faktycznie różnica w przestronności wnętrza jest spora. Na plus jest na pewno napęd ale nie tylko to się liczy bo wygoda też ma tu spore znaczenie.nieludzki napisał(a):CHR zbyt klaustrofobiczna na tylnej kanapie i mały bagażnik
Znalazłbyś może jakąś z outletu taką roczną, na nową w podstawowej wersji to trzeba mieć jakieś 160tyś. zł ale to bardzo fajna opcja z hybrydą piątej generacji.nieludzki napisał(a):corolla cross za droga.
Spróbuj się przejechać nią i Niro zobaczysz wtedy różnice. W Corolli siedzi się chyba jeszcze niżej niż w cee'd którego masz obecnie. No i corollę bierz tylko w kombi.nieludzki napisał(a):Pozostaje mi zwykła corolla z gamy toyoty.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Chcę wydać 160 tyś na auto i wiem że to w tych casach nie jest tak dużo no ale to to już przesada. Chcę auto na więcej lat niż tylko do końca gwarancji.No niestety Toyota ma to do siebie że wypuszcza takie samochody, a wystarczyło by je trochę lepiej zabezpieczyć. W sumie byłby to niewielki koszt, a klienci by byli bardziej zadowoleni. Tu generalnie jak ktoś planuje takie auto kupić warto je od razu oddać jak jest świeże na porządne zabezpieczenie. Wydasz raz i będziesz spokojny. Jak to zrobisz to pojeździsz dużo dłużej ze spokojną głowąnieludzki napisał(a):Chcę auto na więcej lat niż tylko do końca gwarancji.
nieludzki napisał(a):Jak widzę takie wykończenie toyot to sie odechciewa.[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]