Wybitnie polecany praktycznie do każdego zestawienia komfortu osiągów ceny jest Citroen C5 .... przez jednych powodem zachwytu jest obecność hydro zawieszenia a przez drugich obawa o nie .... wiadomo zawieszenia uszkadzają się i w hydro i w sprężynach.... co w sytuacji gdy walnie nam zawieszenie w popularnych zawieszeniach pogarsza się komfort jazdy prędkość i stabilność ale spokojnie można dojechać do swojego mechanika czy do swojego kraju co w sytuacji z hydro ? wielka plama płynu zawieszenie tak nisko ze szlifujemy o drogę ? pozostaje tylko laweta ? co w syt. wycieczki zagranicznej bez ubezpieczenia poza krajem .... mega koszka ?
Proszę o podpowiedzi ... doświadczenia .... z hydro poza zachwalaniem komfortu jazdy
Ja powiem tak. Jeśli dbasz o hydro, to bez większych ingerencji (należy pilnować poziomu płynu) przejeździsz 250-300k km. W obecnych czasach poziom raczej nieosiągalny, chyba, że mówimy o jakiś zabytkach typu Audi 80, Mercedes w124
Czego nie rozumiesz? Pytał, czy jak w hydro mu coś siądzie to czy dojedzie do mechanika. To odpisałem, że nawet w super Golfie jak coś pęknie (np. sprężyna) to i tak jest uziemiony... Co mam jeszcze wytłumaczyć?
No właśnie nie wiem skąd ten Golf, bo autor nie porównuje do niego Poza tym jak w rowerze padnie łańcuch to też nie pojedziesz. Sprzęgło się może ślizgać w Seicento jak i w Audi A8 ale jednak jest różnica pomiedzy tymi autami i cenami części. C5 to trochę inna bajka niż kompakt VW
Nie pal tyle zimą - dlaczego spalanie w zimie jest wyższe? Zimą średnie spalanie paliwa potrafi być znacząco wyższe. Dzieje się tak z wielu powodów, między innymi dlatego, że niskie temperatury powodują znaczące wychłodzenie silnika, a co za tym idzie potrzebuje on więcej ...
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
W konwencjonalnym wymienić też musisz amortyzatory i wg mnie ok. 500zł więcej za regenerację hydro niż za 4 amorki jest warte komfortu dla którego kupuje się takiego francuza.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.