REKLAMA
Witam,
już jakiś czas temu pisałem tutaj temat z prośbą o pomoc w poszukiwaniu pierwszego auta. Nie udało się kupić przez nawałnicę innych wydatków. Teraz pieniądze już są, i póki mam urlop chcę pojeździć i poszukać czegoś. Do rzeczy:
Auta szukam w okolicach Szczecina, + 50-100 km ( jak będzie coś wartego uwagi mogę podjechać). Autem będę jeździł głównie do pracy, więc głównie jazda po mieście ale dobrze by było żeby w trasie też sobie poradził.
Myślę, że auto będzie robiło ok. 10 tys km rocznie. Na samo auto mam 10 tys, nie licząc pakietu startowego i OC.
Dodatkowe wymagania: Tylko pięć drzwi, raczej hatchback, ekonomiczna jazda ale tylko benzyna, odpada gaz. W miarę możliwości tanie utrzymanie, i naprawy. Fajnie jakby nie było totalnie puste w środku, z jakimś nie zerowym wyposażeniem. Ceniłbym sobie klimatyzację jako podstawę, komputer pokładowy i elektrycznie ustawiane lusterka zewn. A no i, dużo bardziej liczy się dla mnie wygoda oraz cisza w środku niż moc
+ najważniejsze. Jestem totalnie zielony, i nie mam pojęcia na co zwracać uwagę przy poszukiwaniach. Robiłem mały reseach, i poczytałem czego się wystrzegać, i na podstawie tego zrobiłem małą liste aut które mi się podobają:
Audi A3 8l
Peugot 206
Peugot 307
Alfa Romeo 147
Seat Leon 1
Nissan Almera
Ibiza 2 Lift i 3
Corsa C
Renault Megane II
Mazda 3 - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?? - słyszałem, że bardzo rdzewieją
Skoda Fabia
Z góry dzięki za pomoc!!