Hyundai Accent 96r warto ??

24 Maj 2009, 12:36

Kolego wiec taki pakiet startowy to ok 1 tys zł, wiec zostaje Ci tylko 3 tys na samochód. Więc siłą rzeczy czy chcesz czy nie musisz się skłonić za małym samochodzikiem. Ale to wcale nie oznacza nic złego. Nauczysz się jeździć i naprawdę będzie tańszy w eksploatacji :smile: Uwierz mi :cool:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

24 Maj 2009, 12:47

Za 3 tysiące polecam cinquecento 900 (sam mam 700, który uznawany jest za bardziej awaryjny, ale ja ze swoim 700 nie mam żadnych problemów).Pali jakieś 6,5 na sto, ubezpieczenie śmiesznie tania, części też, a podaż na rynku ogromna.Tylko musisz poszukać egzemplarza bez rdzy.Wiadomo też, że nie ma co liczyć na wyposażenie, najwyżej centralny lub szyberdach.
"Polacy stawiają na ekologie, nie budujemy nowych dróg, bo to psuje krajobraz"
m44wp
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

24 Maj 2009, 13:28

a moze by tak
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

24 Maj 2009, 13:43

barol91 napisał(a):a moze by tak

Ta Felicia cała zgnita i poobijana, a do tego silnik 1.3 produkcji Skody, który był bardzo awaryjny.Uno w lepszym stanie (przynajmniej wizualnie), ale i tak poszukałbym zadbanego CC 900.
m44wp
Nowicjusz

24 Maj 2009, 14:14

m44wp napisał(a):
barol91 napisał(a):a moze by tak

Ta Felicia cała zgnita i poobijana, a do tego silnik 1.3 produkcji Skody, który był bardzo awaryjny.Uno w lepszym stanie (przynajmniej wizualnie), ale i tak poszukałbym zadbanego CC 900.

Też bym tak zrobił, wole mniejsze auto, ale bardziej zadbane.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Maj 2009, 15:27

Masz jeszcze przyzwoitego Peugeota 306 ale nie kupuj nigdy samochodu za cała gotówkę jaką masz,taka moja rada,nie pal się tak do samochodu chyba, że przystaniesz w tym wypadku na cinquecento.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Maj 2009, 16:01

PhantomASA1, W sumie masz racje nie wiem czy nie kupić np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i zostanie mi kasę tanie w utrzymaniu nauczyć się jadzic a jak uzbieram więcej pieniędzy to kupić cos lepszego
mat
mat666666
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

24 Maj 2009, 17:06

No i będziesz się cieszył jak dziecko! :wink: Uważaj tylko by był bezwypadkowy ,tylko takie nie korodują.Pamiętaj o jednym w tych samochodach ciężkawo pracuje mechanizm zmiany biegów ,to jest normalne(ten typ tak ma),może mieć wybite tuleje stabilizatorów,wszystko kosztuje grosze! :grin: Powodzenia :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Maj 2009, 17:37

Mat widzę, że jesteś z Gliwic więc dobrze się składa bo znalazłem Ci fajny samochodzik :)

Lepiej szybko się umów na jazdę próbną i obadaj go bo Cieniasy z silnikiem 900cm3 schodzą z dnia na dzień bo to całkiem niezłe małe samochodziki :smile:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Maj 2009, 18:05

PhantomASA1 napisał(a):No i będziesz się cieszył jak dziecko! :wink: Uważaj tylko by był bezwypadkowy ,tylko takie nie korodują.Pamiętaj o jednym w tych samochodach ciężkawo pracuje mechanizm zmiany biegów ,to jest normalne(ten typ tak ma),może mieć wybite tuleje stabilizatorów,wszystko kosztuje grosze! :grin: Powodzenia :wink:

Nie można też mieć zbyt dużych wymagań od auta za 2-3 tysiące, bo będziesz szukał, a nigdy nie znajdziesz.
m44wp
Nowicjusz

24 Maj 2009, 18:38

Fakt za 2-3 tys nie ma co wybrzydzać. Ja pamiętam jak kupowałem 1 samochód to wybrzydzałem, że ma drzwi zarysowane. A samochód 3 tys :roll:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Maj 2009, 19:26

no jesli cc to oprocz silnika 700 bo to podobno juz jest cmentarz ale 900 albo 1100 jak najbardziej
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna