HYUNDAI ACCENT LC 2001r. PROBLEM Z ODPALANIEM, PRACĄ SILNIKA

16 Lis 2014, 16:39

Witam,
mam problem ze swoim autem, a mianowicie Hyundaiem Accentem LC z 2001 roku... chodzi o problem z odpalaniem oraz nierówną pracą silnika.
Auto po odpaleniu na zimnym silniku spada z obrotów i gaśnie lub utrzymuje ok. 400 obrotów, trzęsie się z tego powodu i następnie gaśnie lub sam go gaszę.. dzieje się tak kilka razy pod rząd tzn. popracuje chwile i nagle spadną mu obroty.. im zimniej tym gorzej, dopiero po kilku odpaleniach i lekkim zagrzaniu nie spada z obrotów, wtedy dopiero da się nim jechać lecz praca silnika na benzynie jak i na gazie jest nierówna jakby wypadał zapłon, wydaję mi się, że nie pracuje na wszystkich cylindrach. Dodam, że gaz jest sekwencyjny, a więc odpala na benzynie.
Wymieniłem już świecie z przewodami oraz czujnik temperatury cieczy chłodzącej lecz bez zmian.. Dajcie jakieś rady bo nie chcę zgadywać co to może być i zmieniać części które okazują się być w porządku.
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc i rady :) Pozdrawiam.
kywy88
Obserwowany

Auto: Hyundai Accent LC
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

19 Lis 2014, 11:17

Zerknij jeszcze na filtr powietrza i ewentualnie wymień. Warto też zainteresować się czujnikiem temperatury powietrza ( jeżeli taki masz, bo na chwilę obecną nie pamiętam czy jest w tym aucie ) oraz silniczkiem krokowym od wolnych obrotów i jego gardzielą. W sumie to możesz zacząć od tego silnika - zdemontuj, wyczyść i trzpień silniczka i gardziel.
A najlepiej to w takim przypadku podłączyć się pod komputer. Tylko u porządnego diagnosty, który po sprawdzeniu parametrów kczujników będzie wiedział o0co chodzi. Bo samo podłączenie się celem sprawdzenia błędów jest bez sensu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan zapowiedział powrót marki Datsun
    W marcu 2012 roku Nissan zapowiedział powrót marki Datsun, która będzie firmowała nowoczesne, niezawodne i dostępne produkty dla optymistycznych i rozwojowych klientów na rynkach o dużym potencjale wzrostu. ...