Hyundai accent

08 Sty 2011, 17:46

Witam
Planuje kupic samochód. Znalazłem oferte dla siebie: Hyundaia accenta z 2000 roku.przebieg 120000 silnik1.5. Oglądałem go i silnik nie myty i suchy lakier bez rys i : na całym aucie jest jednolity pierwszy lakier a maska była malowana bo ktos ja porysował ale lakiernik spartaczył robote i wyszedł inny odcien. Tak to autko super wyglada, stan techniczny tez jest niczego sobie. Moje pytanie: Ile moze kosztowac lakierowanie tej maski i czy wogole opłaca sie kupic tego Hyundaia. Cena za niego 5800zł. do negocjacji. Czy moze dac spokój z hyundaiem i szukac co innego (innej marki). Prosze o porade :???:
malarki
Początkujący

Miejscowość: kraków

08 Sty 2011, 18:00

To jest Accent w pierwszej budzie jeszcze po lifcie, czy po? Jeżeli w pierwszej to miałem takie auto. Autko dość bezawaryjne, części mechaniczne tanie, ale bywają wyjątki (np. amorki dobrej firmy tyle co do BMW kosztują), blachy słabiutkie - auto gnije. Fotele, pozycja za kierownicą słabe, niezbyt wygodnie. W środku dość sporo miejsca. Zawieszenie guma od gaci babci. Natomiast silnik 1.5 12v rewelacja, ma b. mocny dół (jak na wolnossącą benzynę 1.5), dzięki temu można mało spalić - latem w mieście 7l spokojnie do zrobienia, zimą niestety palił wyraźnie więcej (około 8.5), średnio i tak wychodzi litr mniej od konkurencji. Osiągi też zadowalające, tylko Honda Civic z podobnym silnikiem może Cię objechać w tej klasie. Cena jak na obecne czasy wydaje mi się dość spora, ostro się z nim targuj, Hyundaia ciężko sprzedać, telefony się zaczynają dopiero jak cena naprawdę jest DOBRA.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw 08 Sty 2011, 18:03, edytowano w sumie 3 razy
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Sty 2011, 18:00

hyundai nie jest zły ale sa lepsze prozopzycje.... w sumie jak to od znajomka mozna brac :razz: niewiem w moich okolicach maska malowanie chyba 200zeta kumpel robił jak Ci przeszkladza to maluj ale po co.....
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

08 Sty 2011, 18:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

To jest on. Kolego@nitro: No w sumie nie przeszkadza mi ten odcien ale troche nie estetycznie wyglada
malarki
Początkujący

08 Sty 2011, 18:11

No malowanie maski ok 200zł ale ja tego Accenta już troche czasu widze na otomoto,tylko cena spada.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Sty 2011, 18:13

Cena spada... Moze cos w nim, jakas wada ukryta i chce sie go pozbyc???
malarki
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...

08 Sty 2011, 18:19

No nic innego mi nie przychodzi do głowy :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Sty 2011, 19:05

Aha dzieki dam sobie spokój z nim. Co polecacie mi w tej cenie. Min 70 , 80km. Roczniki powyzej 1990. W miare dynamiczne i nie bardzo małe. Mysle jeszcze na VW Vento
malarki
Początkujący

08 Sty 2011, 19:18

Vento jest ok ale osobiscie nie lubie vw moze lepiej dołożyć i kupić vectre z gazem.... a jak coś w stylu tego accenta to może lanos
nitro
Zaawansowany

08 Sty 2011, 19:31

A Ford mondeo mk2??? Vectra odpada (brat ma) a lanos nie przypada mi do gustu
malarki
Początkujący

08 Sty 2011, 19:36

Mondeo padaczka moze accord albo civic :razz:
nitro
Zaawansowany

08 Sty 2011, 19:45

Tego accenta bym tak nie skreślał, sam sprzedawałem i był naprawdę dobry, po prostu ta marka jest b. słabo sprzedawalna i nie idzie tego sprzedać praktycznie za realną wartość, trzeba obniżać cenę aby pojawiły się telefony. Pierwszy facet, który przyjechał oglądać zabrał z pocałowaniem w rękę, opowiadał historie jakie to trupy przyszło mu wcześniej oglądać za podobne pieniądze.

Jeżeli nie chcesz tego accenta to od siebie dodam E36 318i.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Sty 2011, 19:58

Jedż go obejrzyj dokładnie z mechanikiem bo może faktycznie ma mało chętnych.Może coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

09 Sty 2011, 08:25

No skocze go obejrzec z mechanikiem. Na co szczegolnie zwracac uwage w takim hyundaiu???
malarki
Początkujący

09 Sty 2011, 09:05

Korozja,stan sprzęgła oraz skrzyni biegów,pompa płynu chłodzącego.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)