Hyundai Atos Jaka instalacja najlepsza

13 Sie 2007, 20:51

Witam
Jestem posiadaczem Hyundai-a Atosa, rocznik 1999, pojemność silnika 1.0, czteropunktowy wtrysk paliwa. Przymierzam się do wstawienia instalacji gazowej i chciałbym was prosić o pomoc w jej wyborze. Jaka instalacja będzie najlepsza do tego samochodu? Chodzi mi o to aby samochód nie palił dużo więcej i zachował osiągi. Nie musi to być instalacja najtańsza ale też i bez przesady:)
Dziękuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam Patryk
patrykga

14 Sie 2007, 07:47

:D Na podstawie własnych doświadczeń z użytkowania mogę polecić instalację "Elpigaz". Dla Twojego autka konieczna jest wersja z sekwencyjnym wtryskiem gazu w fazie lotnej; koszt, to ok. 2500zł. Wejdź na: www.elpigaz.com i przejdź po zakładkach; znajdziesz mapę Polski i serwis najbliższy swojego miejsca zamieszkania, oraz poczytasz o samej instalacji.
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

14 Sie 2007, 18:54

To IV generacje są teraz takie tanie?Nie pomyliłeś czasem z III generacją?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Sie 2007, 21:18

:shock: MotoAlbercik:myślę, ze nie pomyliłem; w poście nie określam "liczbowo" generacji. Z mojej wiedzy cena za sekwencję oscyluje zwykle wokół wymienionej przeze mnie kwoty. A może Ty myślisz o sekwencyjnym wtrysku gazu fazy ciekłej? Wtedy faktyczne cena przekroczy 4500zł. :roll:
czerepach
Aktywny

14 Sie 2007, 22:23

Kurcze nie wiem jak to jest obecnie na dzień dzisiejszy,ale ceny były mniej więcej takie - http://www.motoekspert.mojeauto.pl/cms/ ... ibsetid=25 .Oczywiście głowy se nie dam uciąć,że się mylę.Jedynie co,to I i II generacja to ceny są nadal takie jak tam pisze.Co do reszty,podejrzewam,że też.Co o tym sądzisz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Sie 2007, 08:03

Na forach marek samochodowych zwykle mówi się o cenie sekwencji wokół 2500 i dotyczy to aut z wielopunktowym wtryskiem benki. W ubr za II gen. monowtrysk płaciłem 1700; "gaźniki" wokół 1200, ale to Wlkp.
czerepach
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...