Hyundai coupe 2.0 czy fiat coupe 2.0? a moze inny sport

09 Sty 2007, 12:12

Witam
szukam samochodu sportowego i zastanawiałem się nad Hyundaiem i fiatem coupe oba w wersji silnikowej 2.0 :) czytałem już troche o tych samochodach ale jak to zwykle bywa kazdy chwali swoje:)chciałmy sie moze czegoś dowiedziec od osób bezstronnych:) a moze powinienem porozglądac sie za czymś innym?, prpopzycje mile widziane. Mam zamiar wydac ok.14.000tys.:)

Za wszelka pomoc dziekuje

Gumo87
gumo87
Nowicjusz

26 Sty 2007, 19:11

ja bym ci radzil kupic Eclipsa starszego albo Toyote Celice .Ale twój wybór
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

21 Lip 2009, 23:15

Fiat Coupe - wygląd dużo lepszy
mm35533
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

19 Sie 2009, 17:45

mm35533 napisał(a):Fiat Coupe - wygląd dużo lepszy

z tym bym się nie zgodził że fiat coupe ma ładniejszy wygląd ale gusta są różne:) osobiście wybrał bym hyundaia ponieważ mniej pali oraz ma według mnie fajny sportowy wygląd i nie jest bardzo drogi. no chyba że masz kasę żeby do fiata lać;)) zobacz jeszcze mazdę 323f albo golfa IV albo jeszcze forda cougara
Łukasz
ludo17
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wójcin

19 Sie 2009, 18:06

Jestem posiadaczem FIATa Coupe ale 2.0 20V Turbo :)
A więc tak... Sam patrzyłem za Hyundaiem ale jednak wybrałem FIATA... 2.0 16V wydaję się być dość dobrym rozwiązaniem a za 14 koła spokojnie kupisz zdrową 16-stke 140KM spokojnie da się pojeździć i wcale nie spala dużych ilości... Powyżej 4 tyś wydobywa z siebie ładny dźwięk :mrgreen: Awaryjność FC jest znikoma... Możesz wybrać też 1.8 16V tylko 10 kunia mniej a będzie oszczędniejszy....
1.8 16V to najmniej awaryjny silnik przynajmniej w FC :wink:
Ogólnie FC super samochodzik... Jeżeli miałbym 30 tyś to bez wątpienia kupiłbym jeszcze raz 20VT ten samochód to poezja... Więc ja polecam FIATA :wink:

Hyundai Coupe świetny samochód idelany dla osób które nie chcą kolejnego padlego GOLFA czy BMW ( NIE BĘDĄ MÓWILI PATRZ MAMO JEDZIE WIEŚNIAK W BMW) :mrgreen:
Spalanie takie jak w FC :grin: Piękny dźwięk silnika, Dobre wykończenia,.
silnik mitsubishi, zawiesznie ponoć robione przy pomocy porsche... Skrzynia jest dobra, wyciszenie również, bagażnik w miare spory jak na Coupe 300L tak ja w FC...
Wrażliwy punkt na korozje to nadkola ale jak będziesz dbał to nie będzie problemu. Auto całe w ocynku więc spruchniałe GOLFY w których rośnie już mech mogą się schować...
Ogólnie super autko bardzo ładne, wytrzymałe godne polecenia :smile:
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...
    Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
    MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...