witam ponownie
Chciałbym Was przestrzeć przed pewnym komisem oraz serwisem hyundaia.
jeśli chodzi o komis.... Auto Salon Gwiazda w Radlinie koło Rybnika
Jak zajechałem i ogladałem auto zaraz doszło 3 facetów i cały czas zachwalali, a jeden zagadywał innymi pierdołami nie związanymi z tematem. jak powiedziałem, ze z mechanikiem przyjade to usłyszałem, ze moge nawet z kominiarzem - tak ironicznie. Ewidentnie chcieli coś ukryć i dać im jak najszybciej zaliczke. Podsumowując, atmosfera tam jest nie najlepsza. Można sie czuć osaczonym, nic na spokojnie nie można przemyśleć. Zobaczyłem, podziekowałem i wyszedłem.
a teraz inna sprawa, pisałem, ze moze sprowadze sobie hyundaia za zachodniej granicy.
Poszedłem do ASO HYUNDAY I SERWIS BMW w Częstochowie na ul. Warszawskiej. Na początku zaproponował mi koleś jakieś dwa auta, może faktycznie z niemiec, bo opisy miały po niemiecku. Wstrzymałem się, ponieważ dośc drogo to było. Znalazł mi wprawdzie do 15-16 tys. ale bez gazu, a ja chciałem z nim. No nic, potem na mejla mi przysyła odertę następnych aut na niemieckich lub belgijskich blachach. Zdjęcia i opis aut podejrzanie znajome mi sie wydał. Wszedłem na allegro..... no i oczywiście te auta są. Jedno auto w Elblądu za 12 700,00 zł - ja dostałem propozycję "16 tyś zł z oplatami i przegladem", drugie auto "10 900,00 zł" Płock, a ja miałbym zapłacić od niego "cena 15.500 z oplatami". A podobno zaimują się tylko importem za granicy!!!!!
Po tym fakcie odechciało mi się u nich nawet serwisować auto.... jak juz na wstępie oszukują.
A co do mojego autka, to juz zamówiłem hyuindaia w innym komisie, o wiele taniej, juz był na stacji diagnostycznej i jak bedzie sie dobrze sprawował, to temu komisowi wystawie dobra opinię. Nie robili żadnych problemów. Na początku dali kluczyki i sam poszedłem sobie auto dokładnie obejrzeć, odpalić silnik itp., a nie pielgrzymka i zagadywanie dookoła. Także jak tak dalej pójdzie to napisze co to jest za komis
![Smile :)]()