Hyundai i20 1.0 T-gdi 120 KM jaka opinia?

27 Mar 2018, 20:50

Witam.
Zwracam się z ogromną prośbą o wyrażenie szczerej opinii o silniku montowanym w hyundai I20 1.0 T-Gdi 120 KM chodzi o jednostke benynowa o 3 cylindrach.
Czy ktos mial juz jakis problem moze z tym silnikiem? jezeli tak to ewentualnie jaki?
Przymierzam sie do zakupu takiego samochodu jednak musze wiedziec cokolwiek o tym silniku.
Montowany byl w Hyundai i20 Z 2015 roku do gory.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

15 Kwi 2018, 18:44

Witam, mam te auto od niedawna, mam dopiero 2000 km przejechane, ale co mogę ci powiedzieć, ten silnik w polaczeniu z i20stka jest bardzo dynamiczny, frajda z jazdy. Jeśli miałbym do wyboru drugi raz, to wzialbym ponownie.O awariach ci nie powiem, bo żadnej nie miałem, sporo tez jest w Internecie opini o downsizingu, i silnikach z turbo, tego bym raczej nie czytal, bo piszą to osoby które jeżdżą rupciami 15 letnimi, a miedzy nimi sa tez dobre opinie.A opini o awariach nie znalaLem żadnej. Nie oszukujmy sie, kupując nowe auto albo prawie nowe, zanim wyjezdzisz te 250tys km, to minie pewnie z 7-8 lat, przez ten czas już pewnie pomyślisz o zmianie auta. Osobiście brałbym jeśli inne rzeczy ci pasują w tym aucie. Na autostradzie mój rekord to 5,2/100km, chyba hyundai i30 z tym motorem pali wiecej. W tym wypadku brak informacji to dobra wiadomość, hyundai daje 5 lat gwarancji, wiec kupujesz i jeździsz, przeglądy co 15,000
krzysiekgrwn
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: opel vectra
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kiedy używać świateł przeciwmgłowych i o czym pamiętać?
    Zamglony krajobraz może wyglądać malowniczo, ale ograniczona widoczność znacząco utrudnia bezpieczną jazdę. Jak jeździć w takich warunkach? Kiedy włączyć światła przeciwmgłowe? Nie zawsze obecność mgły oznacza, że powinniśmy ...