Hyundai i20 z 2010 roku - kolor wyświetlacza

14 Maj 2019, 21:33

Witam, jestem w posiadaniu hyundaia i20 z 2010 roku.
W centralnej części deski znajduje się niewielki wyświetlacz komputera pokładowego.
W mojej wersji wyświetlacz jest w kolorze pomarańczowym, ale zauważyłem, że w wersji poliftingowej zwykle spotyka się w kolorze niebieskim.

Czy jest jakiś patent, żeby ustawić sobie ten kolor według własnego uznania? Wejść w menu systemowe klikając jakąś sekwencję guzików na kokpicie i tam poszukać?
Czy jest to kwestia mechanicznego rozebrania deski rozdzielczej i wymiana koloru diody doświetlającej?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

fart12
Nowicjusz

15 Maj 2019, 10:06

fart12 napisał(a):Wejść w menu systemowe klikając jakąś sekwencję guzików na kokpicie i tam poszukać?
Tego koloru nie zmienisz w ten sposób. Trzeba by wyjąć ten wyświetlacz i sprawdzić jak jest zrobione podświetlenie. Przypuszczam że diody są umieszone bezpośrednio na płytce.

Widzę że wyświetlacz w polifcie jest chyba dokładnie taki sam.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Być może wystarczy wymienić wyświetlacz na ten z polifta.

Patrzyłem że nie są one drogie więc można nawet kupić i spróbować zmienić wtedy będziesz miał pewność że nie uszkodzisz swojego :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...