Hyundai i30 fastback - wyciek oleju tydzień po wyjechaniu z salonu

09 Wrz 2019, 12:51

Chciałem podzielić się informacją, że 30 sierpnia odebrałem z salonu nowe auto Hyundai i30 Fastback 1,4 T-GDI, a niestety wczoraj zauważyłem wyciek oleju z silnika podczas jego pracy. Dziś samochód został w serwisie - niedoróbka fabryczna, trzeba znaleźć źródło wycieku. Zawiodłem się na firmie Hyundai.
Wojtek878787
Obserwowany

09 Wrz 2019, 13:20

Zależy skąd ten wyciek będzie. Być może to kwestia jakiejś wadliwej uszczelki. Myślę że takie rzeczy czasem mogą się zdarzyć przy tak dużej ilości produkowanych samochodów.

Możesz określić miejsce tego wycieku? Może masz jakieś zdjęcie?

Daj znać bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Wrz 2019, 14:01

Przeniosłem do odpowiedniego działu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Wrz 2019, 16:46

Olej zbierał się na osłonie pod silnikiem, po prostu po zaparkowaniu usłyszałem odgłos uderzających kropli o osłonę, otworzyłem maskę, poświeciłem, a tu już kałuża na osłonie. W ASO wstępnie nie było widać dokładnie skąd cieknie, muszą rozebrać i się okaże. Dam znać.
Wojtek878787
Obserwowany

10 Wrz 2019, 20:12

Może uszczelka pod miską olejową?
aGradory

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota RAV4 Hybrid AWD-i - średniej wielkości SUV
    Toyota RAV4 jest średniej wielkości SUV-em, zbudowanym na większej od GA-C platformie GA-K. Hybrydowy napęd na 4 koła z silnikiem 2,5 l dostarcza 222 KM mocy i rozpędza auto do setki w 8,1 s. Według pomiaru WLTP RAV4 w tej ...