Hyundai i30 II czy Kia Ceed II - Który samochód bardziej polecacie? Czy są jakieś istotne różnice w tych modelach z wyjątkiem wyglądu? Wiem, że Hyundai ma dodatkowo silnik 1.6 mpi. Mnie jednak najbardziej interesują opcje 1.6 GDI 135km lub 1.6crdi 128km. Roczne przebiegi ok 20 tys. Jak te modele wypadają na tle np focusa jeśli chodzi o awaryjność i koszty utrzymania? Dziękuję.
Szczerze? Dopóki nie porównujesz do "premium" to różnicę w kosztach utrzymania względem jakiegoś focusa/astry/megane możesz olać. O ile mówimy oczywiście o porównywalnych silnikach a nie EB w focusie
W przypadku Kia warto rozważyć zakup diesla? Szukam czegoś, co będzie o wiele bardziej dynamiczne niż moja Astra H (wiem, wiem - wcale o to nie będzie trudno)
Podobno warto. Wersje do 110km nie mają chyba nawet dwumasy. Tylko nie wiem jak tam z żywotnością tych silników i jego osprzętu. W sieci mało opinii na ich temat ludzi, którzy nastukali już ponad 200-300 tys na tym silniku.
Nie chce się kłócić, ale jeśli diesel nie posiada ekologii(dpf, egr itd) co u siebie wywaliłem, to nadaje się do miasta, o ile nie jeździsz tylko po mieście.
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Renault na salonie Rétromobile Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...
Napisałem dokładnie w czym jest problem a twoj post do czego nawiązuje? Jeżdżę dieslem z rocznika 2020 i doskonale wiem jak wygląda jego eksploatacja w dużym mieście
Nawiązuje do tego, że piszesz bzdury, bo nowocześniejsze silniki mają bardziej wydajne układy chłodzenia, szybko sie nagrzewaja. Zresztą szkoda mojego czasu na głupie dyskusje w internecie.
I niby jaki związek ma ten artykuł z obiegiem płynu w układzie chłodzenia? Nie ośmieszaj się, układ chłodzenia to nie tylko odbieranie ciepła z silnika.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.