Hyundai i30

24 Cze 2016, 16:47

Witam.
Rodzice planują kupić nowe auto za 20-25k, które będzie głównie użytkowane w mieście na dość krótkich dystansach. Z przeglądanych modeli, które polecacie do miasta na krótkie dystanse w tym przedziale cenowy wybór padł na Hyundaia i30 1.6.
Jako, że nie znam się zbytnio na samochodach miałbym prośbę o ocenienie tych ogłoszeń:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do oferty na Allegro wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dodatkowo mam jeszcze pytanie jak się sprawuje Audi a3 8p w porównaniu do Hyundaia i30 do jazdy głównie w mieście i 1-2 razy w roku na dłuższą trasę przy rocznych przebiegach nie przekraczających 5 tysięcy km w przedziale cenowym 20-25k.
Locke
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Cze 2016, 20:02

Wyczytałem na forum, że lepiej szukać modeli, które były robione w czeskiej fabryce.
Z tego co znalazłem powiększając budżet do 26k (nie jestem pewny czy to są rzeczywiście modele z czeskiej fabryki):
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (głównie zależy mi na sprawdzeniu tego linku, ponieważ ogłoszenie jest z mojego miejsca zamieszkania)
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wiem, że strasznie dużo dałem linków więc dzięki za sprawdzenie nawet 1 :D
Locke
Nowicjusz

25 Cze 2016, 22:15

Kompaktowy Hyundai miał być nową jakością. Rdza najczęściej pojawia się na rantach drzwi i klapie bagażnika.

jak ci rdza nie przeszkadza [link do autocentrum.pl wygasł]
merkaba12
Początkujący

Prawo jazdy: 18 03 2003
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: ford
Silnik: 1,3 44
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Cze 2016, 09:29

Locke napisał(a):Z tego co znalazłem powiększając budżet do 26k (nie jestem pewny czy to są rzeczywiście modele z czeskiej fabryki):

wszystkie z Twoich linków z drugiego postu były tam robione - poznać je można po czarnych przednich światłach jeśli nie były wymieniane później

merkaba12 napisał(a):ompaktowy Hyundai miał być nową jakością. Rdza najczęściej pojawia się na rantach drzwi i klapie bagażnika.

jak ci rdza nie przeszkadza [link do autocentrum.pl wygasł] ... 465320129/

w ramach uzupełnienia informacji rdza dotyczy najczęściej aut z lakierem pastelowym (biały i czary) produkowanych w koreańskiej fabryce, dlatego się mówi aby szukać tych z Czech
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

26 Cze 2016, 11:58

A co sądzicie o tych 3 egzemplarzach produkowanych w czeskiej fabryce z 2 postu? Warto się nimi zainteresować?
Jestem skłonny zapłacić trochę więcej jeżeli ma to zminimalizować ryzyko wystąpienia jakiś usterek.
Locke
Nowicjusz

26 Cze 2016, 13:43

2 pierwsze można zobaczyć
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Fabia MONTE CARLO - wariant sportowo-lifestylowy
    Nowa SKODA FABIA MONTE CARLO dopełnia czwartą generację gamy modelowej kompaktowego bestsellera marki. Wariant MONTE CARLO symbolizuje rajdowe korzenie SKODY, a jego cechami charakterystycznymi są czarne elementy nadwozia ...

26 Cze 2016, 15:14

Ok, dzięki.
Mam jeszcze pytanie, co sądzisz o Renault Megane III? Czy w tej cenie znajdę coś fajnego i z jakim silnikiem, a jak nie Megane to masz coś do polecenia do 26k? Bo w sumie 2 egzemplarze Hyundaia do obejrzenia to nie jest aż tak dużo, więc wypadałoby mieć jakąś alternatywę :D
Locke
Nowicjusz

26 Cze 2016, 15:24

Megane III też jest ok i możesz szukać z 1,6 i 1,4TCe ale z tym drugim może być problem w tym budżecie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Cze 2016, 17:58

Z 1.4 znalazłem tylko sprowadzany z Francji z 42k km przebiegu za 25 700zł, co wydaje mi się trochę za tanie, więc nawet linku nie wklejam.
Co do 1.6 to znalazłem coś takiego:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Locke
Nowicjusz