Hyundai i40 1.7 Crdi automat

04 Gru 2014, 23:12

witam
jakis czas temu kupilem samochod hyundai i40 1.7 crdi automat wersja premium , samochod miał spalony przod , po skompletowaniu wszytskich czesci , nastapił problem , ktorym jest instalacja elektryczna . niestety nigdzie nie mogłem dostac odpowiedniej , po dlugim czasie szukania kupilem , lecz niestety instalacja jest od biednej wersji nie ma wyjscia na xenon itp itd , wiec chcialbym sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow jest mi w stanie pomoc kupic taka instalacje , lub doradzić co zrobić z ta zeby wszytsko działalo
pewien miły sprzedawca zapewnie mnie ze bedzie pasowala instalacja od kia carens , i to jest rowniez moim pytaniem , czy wystepuja takie przypadkie ze instalacja z jednego samochodu bedzie pasowala w drugim?
z gory dziekuje i pozdrawiam
wember
Obserwowany

Auto: nie mam

06 Gru 2014, 19:43

Proponuję oddać auto do dobrego elektryka. Jak nie jest żadnym prowizorycznym elektrykiem, to sobie bez problemu doradzi. Albo kupi gotowe wiązki, albo zrobi je sam. chyba, że znasz się na elektryce, masz schemat ( żeby sprawdzić czy wszystko pasuje ) i zapytasz elektryka gdzie kupić całą wiązkę. Ewentualnie szukaj rozbitego lub uszkodzonego takiego samego samochodu i poprostu wymontuj wiązkę którą ci trzeba. Ale to jest w tym przypadku szukanie igły w stogu siana. Najprędzej to elektryk zrobi sam taką wiązkę
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Mar 2015, 12:45

Podłączam się do tematu. Czy znalazłeś kolego kogoś kto pomógłby Ci się uporać z elektryką do tego auta?
Pilnie proszę o informację.
Pozdrawiam
szolen
szolen18
Obserwowany

Auto: Range Rover L322

30 Maj 2015, 17:30

czy mogłbys mi pomoc mam podobny problem kupiłem rozbite i40 samochod ma potrzaskane kostki i dwie uciente zdaje mi się ze sa od asystenta parkowania znaczy od czujników pozatym nie mogę dojść które wiaski sa od halogenów i pompek od spryskiwaczy szyb lamp
znaniecki1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1974
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: hyundai
Silnik: 1,7 crdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

30 Maj 2015, 17:34

mam podobny problem kupiłem rozbite i40 i potrzaskane sa kostki a dwie u cięte przypuszczam ze sa to kable do kostki która jest połaczona z czujnikami parkowania i asystentem parkowania pozatym nie mogę znalesc kostek od halogenów i wisza przewody od pompek spryskiwaczy szyb przednich i tylnych oraz pomki spryskiwaczy świateł nie działa tez elektryka w srodku radio sterowanie siedzeniami podgrzewanie siedzeń przypuszczam ze to zwarcie rozwaliło jakies bezpieczniki ale nie znam się na tym i nie chce tego jeszcze gorzej rozwalić proszę o pomoc z góry dziękuję
znaniecki1
Nowicjusz

03 Wrz 2015, 12:46

czy znalazłeś elektryka który zna się na i40 ?
znaniecki1
Nowicjusz

16 Wrz 2015, 11:01

poszukuje elektryka do sprawdzenia całej instalacji elektrychnej w i40 wlasnie wróciłem z serwisu i dostałem wydruk błendow okazuje się ze trzeba przejrzeć cala instalacje bo sa jakies problemy z komunikacja czujników czy znacie kogos kto by się podjoł takiej naprawy
znaniecki1
Nowicjusz