Libre napisał(a):A na mnie i40 nie wywarł zbyt dobrego wrażenia. Fakt design niezły, ale gdy przyjrzymy się bliżej już tak różowo nie jest np. dopiero silnik 2.0 177KM dorównuje 1.8 147 konnej jednostce Toyoty i to wbrew dość podobnej wagi.
Jeździłeś i40 czy po prostu gdzieś na papierku zobaczyłeś, że Toyota jest szybsza?
Pokaż mi testy w których to wyszło bo podejrzewam, że to zwykłe insynuacje.
Libre napisał(a):Spalanie w i40 będzie więc pewnie wyższe.
A może niższ? A może takie same? A może warto byłoby to jednak sprawdzić zamiast zakładać, że tak będzie?
Libre napisał(a):No i jednak pomimo , że Toyota jest droższa o 2,5 tysiące to biorąc pod uwagę wyposażenie Avensis jest jednak lepszym wyborem (np. biksenony, system bezkluczykowy, podgrzewane siedzenia czy choćby skórzana tapicerka siedzeń).
Tak, jest lepszym wyborem... dla Ciebie ale niekoniecznie dla autora tematu. Sam niech oceni na podstawie list wyposażenia co dla Niego jest istotne.
Ja bym jednak poczekał na miejscu właściciela aż pojawi się i40 w wersji sedan po czym umówił się na jazdy testowe Toyotę Avensis i i40 + ew. innymi autami a następnie dokonał wyboru.