REKLAMA
Czesc.
Jestem dziewczyna mieszkajaca na zielonej wyspie i nie mam kompletnie nikogo kto pomoglby mi kupic wlasciwe autko dla mnie. Moja wiedza o samochodach jest bardzo mala dlatego jestem tutaj i blagam szanowne grono o pomoc
Zamierzam kupic autko i tyle sie naczytalam ze juz sama nie wiem co i jak i dlaczego.
Po pierwsze maly silnik.
Po drugie bezawaryjnosc. Ciagle wizyty u mechanikow mnie nie interesuja. Poza tym z lasek 'zdzieraja' tutaj wiecej
Czyli ekonomiczne male autko. Do ok. 3000 - 4000 euro
Po miescie jezdze malo. Samochod potrzebny mi jest do pokonywania 2 razy w tygodniu dystansu ok 240km,
Tak wiec myslalam o dieslu.
I tutaj nastepuje: Toyota Yaris , Opel Corsa i hmmmm i no wlasnie i nic wiecej. Chyba.
jak myslalam o benzyniakach to o Colcie i o Corolli tylko ta ostatnia zdecydowanie mniej ekonomiczna od Yariska.
Po pierwsze nie wiem od czego zaczac. Czy rzeczywiscie diesel??? Przyznam sie nigdy auta z dieslem nie prowadzilam.
Okey troche tutaj pomieszalam. Sama jestem zagubiona i po prostu potrzebuje pomocy. A nikogo obok znajacego sie na rzeczy niestety nie ma. Prosze pomozcie i nie wysmiewajcie.