Hyundai i40 - wyposażenie i spalanie?

08 Wrz 2012, 17:37

Witam Wszystkich,

Przymierzam się do zakupu i40 diesel 136 KM. Ogólnie interesuję się tym, samochodem od dłuższego czasu... miało być V60 a wystarczyło że wsiadłem do i40 i już nic innego nie chcę, żona z resztą też...miałbym kilka pytań w związku z tym pojazdem....

1-czy wszystkie wersje posiadają automatyczną klimatyzację?
2-czy navi posiadają tylko wersje Style i premium?
3-czy ma ktoś już jakieś doświadczenie z tym sinikiem diesel? tzn.. awaryjny? na co trzeba szczególnie zwracać uwagę itd..
4-jak wygląda spalanie przy prędkości 160km/h
5-jak wygląda spalanie przy prędkości 160km/h w i40 z silnikiem benzynowym 2.0 (177KM)

mój samochód ma pięcio stopniową skrzynię biegów i ciężko mi to porównać spalanie z w/w silnikami, za wszystkie uwagi i porady z góry dziękuję. Pozdrawiam
Hexend
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 2005
Auto: Volvo V40 2003 2.0T 163KM

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...