Stuki w kole Hiundai Getz 2004

11 Sie 2012, 19:06

Witam,
Mam następujący problem z którym nie mogę sobie poradzić, parę dni temu pojawiły się dosyć mocne i uciążliwe stuki w lewym kole?zawieszeniu?(lewa strona). Najgorzej jest podczas ruszania, wtedy stuki się nasilają i podczas ostrego hamowania i nie tylko. Dodam jeszcze, że pali mi się kontrolka (brake) może to jakiś konflikt, ale myślę, że nie bo stuki są bardziej poważnym problemem od tej kontrolki. Byłem u mechanika wymieniłem klocki hamulcowe, ustawiłem również zbieżność w przednich kołach. Pojeździłem jeden dzień i nagle kontrolka od hamulca znowu się pojawiła o stukach na razie mechanikowi nic nie mówiłem trochę się boję kosztów i ciągle te stuki... dodam jeszcze, że płyn hamulcowy jest w porządku. Skupmy się na stukach bardziej co to może być ????
sparta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1982
Auto: Hiundai Getz 1,5 62 12V

11 Sie 2012, 19:40

sparta napisał(a):Mam następujący problem z którym nie mogę sobie poradzić

Pisząc coś takiego , od razu mam na myśli że sam naprawiasz auto i nie możesz sobie poradzić, więc szukasz pomocy.......Potem piszesz
sparta napisał(a): o stukach na razie mechanikowi nic nie mówiłem

Czyli nic przy mechanice nie grzebiesz .To jak mamy Ci pomóc ? Tym bardziej że ........
sparta napisał(a):trochę się boję kosztów
No to jak ......myślisz że przez internet , bez wydawania kasy naprawisz problem ????. A choćby ktoś Ci podrzucił jaki pomysł , to co ......sam będziesz próbował ? Tak wiem , chcę przeczytać co to może być i będę ćwiczyć mechanika , aby mnie nie naciągnął........Tylko że my czytamy opis usterki , być może zgodny z rzeczywistością , a mechanik to widzi na własne gały i słyszy na własne uszy.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

12 Sie 2012, 13:34

Pytam tylko co to może być, moja sprawa co będę robić. Nie chcesz pomóc to się nie odzywaj.
sparta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1982
Auto: Hiundai Getz 1,5 62 12V
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC
    Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...
    Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...