Hyundai Kona - problem z widocznością do tyłu

18 Maj 2019, 18:27

Przmierzam sie do kupna nowego, malego samochodu z napedem awd i nieco wyzszym niz standardowe modele :) Spodobala mi sie bardzo kona, ale majac 198cm wsteczne lusterko pokazuje mi tylko kanape. Czy orientujecie sie moze czy na poziomie produkcyjnym lub pozniejszym jest mozliwosc podniesienia, lub podwyzszenia konta lusterka nie rezygnujac przy tym z czujnikow i fotochromu ?
Mussi
Nowicjusz

19 Maj 2019, 11:13

Hm… Ciekawe to jest a ile masz miejsca nad głową do podsufitki?
Nie ma regulacji wysokości fotela kierowcy?

Przypuszczam że odchylenie lusterka dało by się w jakiś sposób przerobić na twoje potrzeby.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

19 Maj 2019, 11:27

Miałem ten sam problem w tym aucie, a mam jedynie 176cm wzrostu. To raczej nie jest kwestia lusterka, tylko małego tylnego okna i rozbudowanych zagłówków. Na Twoim miejscu poszukałbym raczej innego auta. Spróbuj Jeepa Renegade, lub Forda Ecosport.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

20 Maj 2019, 03:17

przy kompletnie obnizonym siedzeniu mam sporo nad glowa wolnej przestrzeni (okolo 10cm ). Wydaje mi sie ze to wlasnie nie kwestia szyby, a lusterka, ktore mam skierowane prosto w kanape. Jeepa testowalem, ma straszna areodynamike ... albo jej brak, przez co go strasznie zwiewa, noi jest brzydki. Zas innego auta o podobnych gabarytach, mocy i napedzie nie znajde raczej -_-
Obstawiam, ze gdyby lusterko nie bylo fotochromatyczne, to jego regulacja bylaby wieksza. Jako ze samochod ma byc nowy (puszczony na produkcje) to zastanawiam sie czy jest jakas szansa, by zamienili, albo ulepili lacznik lusterka (co pewnie bedzie drogo kosztowalo), ew cos z nim zrobic po odbiorze.
Mussi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Od czego zależą ceny ubezpieczenia OC?
    Cena za ubezpieczenie OC nie jest określona w sposób jednolity. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe oferujące taką polisę komunikacyjną może brać pod uwagę przy wyliczaniu wysokości składki ubezpieczeniowej inne czynniki. ...