Ile oleju Hyundai Elantra V 2012 ?

12 Cze 2019, 20:45

Witam nie mogę nigdzie znalezsc informacji ile wchodzi oleju do Hyundaia Elantry V z 2012 roku 1.6 benz 132km wie ktoś ? Kupìłem 4litry . W instrukcji znalazłem info że 3.3 litra a gosciu ze sklepu motoryzacyjnego podał mi 3.9 l . Czekam na odp i pozdrawiam. A i orientuje sie ktos gdzie znajduję sie filtr kabinowy ??
Ostatnio edytowany przez ZzRafalzz, 12 Cze 2019, 23:35, edytowano w sumie 1 raz
ZzRafalzz
Nowicjusz

12 Cze 2019, 21:00

HYUNDAI Tucson (TL, TLE) 1.6 GDi benzyna 132 KM potrzebuje 3.6 L oleju silnikowego przy wymianie oleju. Układ napełniony razem z filtrem oleju.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Cze 2019, 23:34

Silnik jedyny jaki był na Polske czyli 1.6 benzyna 132 km :)
Kup najlepiej bańkę 5L bo pewnie będzie taniej niż kupowanie oleju w litrowych opakowaniach. Nie będziesz miał problemu z tym że ci zabraknie.
W wersjach tego silnika z mocą 135KM było podobnie oleje/auto/4603-hyundai-i30-1-6l-gdi-g4fd-135km.
ZzRafalzz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...
    Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...