Hyundai Lantra głośne samoregulatory

12 Lis 2010, 15:39

Witam !

Od jakiegoś tysiąca kilometrów w moim aucie dość głośno chodzą samoregulatory posiadam silnik benzynowy a dźwięk pracy silnika przypomina bardziej diesla. Moje pytanie brzmi za co są one odpowiedzialne i czy mogę z tym jeździć czy natychmiast muszę to naprawić ?? Mógłbym przejechać jeszcze 15 tys km ? bo właśnie tyle mi zostało do wymiany rozrządu.
michu235
Nowicjusz

Miejscowość: Betlejem

12 Lis 2010, 18:00

Najpierw upewnij się czy ma na 100% hydrauliczną kompensację luzów zaworowych,potem przyglądnij się olejowi silnikowemu.Nic się szybko silnikowi nie stanie, ale lepiej byś jak najszybciej zajął się problemem!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Lis 2010, 12:17

może krzywki na wałku rozrządu są zjechane ale co ci da wymiana rozrządu czekanie na to wymień wcześniej koszty naprawy są takie same pasek i rolki tylko dojdą i może pompa zobacz wałki albo wymień szklanki:)
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Odśnieżanie i odladzanie samochodu
    W zimie dokładne oczyszczenie auta ze śniegu i lodu ma ogromne znaczenie. Jazda samochodem przypominającym igloo lub z zaparowanymi szybami jest niebezpieczna, a w dodatku grozi mandatem. Po intensywnych opadach śniegu na ...