Hyundai Santa fe II 3.5

15 Wrz 2019, 22:09

Witam. Szukam danych na temat silnika 3.5l 276km oraz skrzyni automatycznej którą była montowana w roczniku 2011. Chodzi mi o ogólną opinię o nich oraz dane techniczne, spalanie itp.
Gdzie można je znaleźć?
mmsec
Nowicjusz

16 Wrz 2019, 13:37

mmsec napisał(a):na temat silnika 3.5l 276km
Mało opinii bo ten silnik był rzadko montowany. Najczęściej ten model posiadał 2.7L jeżeli chodzi o benzynę.
mmsec napisał(a):skrzyni automatycznej którą była montowana w roczniku 2011
W tym modelu z tym silnikiem była skrzynia automatyczna o 6 przełożeniach i oznaczeniu A6LF1/2/3.

Skrzynia jak i silnik były też montowane w samochodach Kia. Generalnie ta jednostka pojawiła się w 2011 roku, silnik posiada zmienne fazy rozrządu i z tego co wiem do napędu jego został użyty łańcuch. Sama jednostka uchodzi za trwałą ale minusem był spory apetyt na paliwo.

Jeżeli znajdziesz egzemplarz z rozsądnym przebiegiem nie zmęczony to myślę że warto zainteresować się takim samochodem tym bardziej że można w celach oszczędności założyć np. instalację gazową.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Wrz 2019, 10:32

Dzięki za info. Kumpel ma takiego do sprzedania z przebiegiem 91 tyś. Sprowadził go z Kanady. Tylko nie mogę nigdzie nic znaleźć na temat tego silnika. Jakie spalanie itp.
mmsec
Nowicjusz

30 Wrz 2019, 09:36

Gdzie mogę znaleźć opinie na temat skrzyni z tego samochodu. Czy jest awaryjna czy ok.
mmsec
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...